Cum sa-ti alegi aparatul de aer conditionat

Clasicul ventilator sau un aparat de aer conditionat modern reprezinta cele mai bune solutii de a trece peste temperaturile foarte ridicate de afara din timpul verii si de a obtine un nivel cat mai confortabil al confortului in cadrul unei locuinte. Astfel, beneficiind de unul dintre cele mai bune aparate de aer conditionat nu vei mai avea in final niciun motiv sa pentru care sa blestemi zilele calduroase de vara.

Ceea ce trebuie sa ai insa in vedere in momentul in care iei decizia de cumparare a unui aparat de aer conditionat este legat de aspecte relevante in ceea ce priveste tipul aparatului pe care urmeaza sa il achizitionezi si ceea ce este cel mai potrivit pentru locuinta ta sau orice alt spatiu in care iti doresti sa il instalezi.

Astfel vei afla ca exista 4 tipuri de aparate de aer conditionat: pe perete, pe tavan, splituri si aparate portabile. La noi in tara insa cel mai raspandit tip de aparat de aer conditionat este cel de tip split, deoarece ofera avantajul ca nu polueaza fonic in niciun fel spatiul in care este instalat. Un aparat de tip split este format din doua parti: o unitate interioara si una exterioara. La interior va fi montat evaporatorul iar in partea din exterior va fi montat condensatorul, cel ce dispune de functii de racire a aerului din incapere.

Odata lamurite aceste aspecte ce tin de tipurile de aparate de aer conditionat, este foarte important sa avem in vedere si clasa energetica din care aparatul face parte. Cele mai recomandate sunt cele din clasele A+ si A chiar daca pretul platit pentru acestea poate fi mai mare, consumul de energie electrica va fi cu siguranta unul mai mic. Mai nou insa au aparut aparatele de aer conditionat cu sistemul inverter al caror consum este mai mic si decat in cazul celor din clasele A+ sau A.

Acest tip de aparate iti ofera intotdeauna acea asigurare ca indiferent de cat de mare este perioada de timp in care functioneaza, consumul de energie electrica va fi intotdeauna cel mai mic.