Cum să alegi cea mai potrivită pălărie de damă?

Fie că sunteți în căutarea pălăriei perfecte pentru a vă completa stilul vestimentar sau sunteți în căutarea pălăriei care să vă protejeze de soare, acum poți verifica unele dintre cele mai bune tendințe de pălării din acest an. Le poți verifica pe cele care au ambele caracteristici: atât pentru a vă ajuta să obțineți un look trendy în acest sezon, dar să vă ofere și o protecție sporită în același timp pentru o mică ploaie sau pentru razele solare și razele UV.

Te invităm să descoperim împreună care sunt cele mai noi tendințe de pălării de damă ale sezonului acesta.

Cele mai noi tendințe de pălării de damă

  • Pălăriile Floppy

O mulțime de designeri le-au dat deja verdictul afirmativ, de la Rebecca Minkoff, Koonhor la Paul & Joe și JW Anderson, toți pariază pe pălării floppy supradimensionate în acest sezon că vor fi un trend foarte popular. Acestea nu sunt pălării obișnuite de soare, ci sunt o interpretare mai cool a tendinței vestimentare obișnuite.

Pentru o atmosferă boemă în această vară, poți purta o pălărie floppy asortabilă sau poți încerca un model cu imprimeuri pentru o vibrație și mai trendy.

  • Pălăriile din paie pentru sexul feminin

Pălăria luntraș tradițională este cu siguranță una dintre tendințele mari de pălării din acest an, chiar dacă paiele nu este singura opțiune. Personalități precum Saint Laurent, Agnes B. Și Olympia Le Tan și-au asumat niște riscuri și au încercat noi culori și materiale pentru pălăria luntraș, totul pentru a da un efect sporit clasicei pălării din paie.

Dacă vă place nuanța tradițională de bronz sau de paie, puteți rămâne la ea, dar dacă nu, cu siguranță sunt o multitudine de culori din care puteți alege și cu care puteți să experimentați.

  • Pălăriile Panama

Pălăriile Panama sunt cu siguranță una dintre tendințele mari și cunoscute când vine vorba de pălării feminine. Acest discontinuu de vară este o modalitate de a face o declarație de modă în acest sezon. Poți fi cu o idee mai deschisă în alegerile tale și să optezi pentru pălăria Panama în diverse culori închise, precum sunt cele Martin Grant.

Dacă vrei totuși să fii cu o idee mai feminină în alegerea ta vestimentară, poți duce pălăria într-o direcție reprezentativă marca Elie Tahari sau Karen Walker.

  • Pălării de soare cu boruri largi

Pălăriile de soare cu boruri largi sunt ceva mai îndrăznețe decât celelalte variante prezentate. Ele sunt cu siguranță una dintre tendințele prezente din acest an. De asemenea, poți încerca o gamă mai variată de culori sau chiar să poți opta pentru pălării de soare cu borduri largi și imprimate în același timp. Karen Walker, Agnes B., Chalayan și Tess Giberson au arătat unele pălării superbe pe piste, aceste pălării deosebit de feminine fiind o esență aparte a gamei de pălării de damă.

Ne putem ajuta de ele să ne stilizăm într-o notă mai elegantă chiar și la plajă, în timp ce contribuie și la protejarea feței și a scalpului de soare puternic.

Ce pălărie ți se potrivește în funcție de forma feței?

Ai modelul feței de tip alungit? Persoanele cu fața lungă ar trebui să poarte pălarii cu boruri mari, pălarii care se spijină pe frunte, de tip Panama sau Fedora. Recomandăm să eviți pălăriile cu boruri înguste.

Ai modelul feței de tip rectangular? Persoanele cu fața rectangulară sunt avantajate de pălăriile cu calotă rotunde sau  de tip clopot. Pălăria ideală în acest caz ar fi  cea cu borul de dimensiune medie.

Fața ta are forma unei inimi? Dacă ai obrajii proeminenți, însă bărbia foarte îngustă, atunci cu siguranță ai chipul în formă de inimă. Cel mai bine te-ar prinde o pălărie de tip Fedora! Se recomandă evitarea pălăriilor cu boruri prea largi!

palarie pentru dama

Fața ta are forme rotunjite? Atunci trebuie să știi că cel mai bine îți va sta cu o pălărie purtată pe creștet, astfel încât fruntea să fie la vedere. Cu siguranță pălăriile de tip Fedora sau alte pălării mai micuțe te vor avantaja. Se recomandă purtarea pălăriilor cu boruri mici spre mediu, cu o lățime cuprinsă între 6 cm si 9 cm.

Dar dacă avem fața în formă de diamant? Acesta este un semn bun! Înseamnă că alegerea pălăriei nu va fi o problemă pentru tine, fiindcă vei fi avantajat de orice model.

Alege să-ți completezi outfit-urile acestei veri cu ajutorul unor pălării de calitate superioară și care au la bază un design modern și romantic. Aceste accesorii pot reprezenta elementul care lipsește din ținuta perfectă pentru această vară!