De ce să alegi Restaurantul Pastel din Cluj Napoca?

De ce să alegi Restaurantul Pastel din Cluj Napoca?

Pentru gurmanzii de pretutindeni, în orașul Cluj, se află un restaurant special și unic în România. Acesta se numește Pastel.

Bogdan Dănilă este singurul român ce a obținut o stea Michelin. Împreună cu antreprenorul Alex Rus și a partenerei sale de viață, Bianca Asimionesei, au reușit să deschidă unul dintre cele mai vizitate restaurante.

Bogdan Dănilă a reușit să obțină o stea Michellin după 20 de ani de activitate în cadrul celor mai prestigioase restaurante din lume. Debutul la avut în cadrul restaurantului Clocktower, din New York. A fost desemnat în topul celor 30 de chefi sub vârsta de 30 de ani.

Alex Rus este antreprenor, având mai multe afaceri în domeniul auto și a imobiliarelor. Restaurantul Pastel a fost amplasat și amenajat în hotelul Meridian, primit cadou de la tatăl său.

Despre Bogdan Dănilă, primul roman cu o stea Michelin

În anul 2017, Bogdan a primit o stea Michelin. Pe acea vreme, era chef la restaurantul ”The Clocktower” din New York.

A reușit să acumuleze experiență îm cadrul numeroaselor restaurant de top din întreaga lume. A lucrat și în Royal Hospital Road, un restaurant deținut de către celebrul chef britanic Gordon Ramsay.

Bogdan Dănilă și-a început drumul în lumea gastronomiei în Dublin, în anul 2002. A lucrat la restaurantul Patrik Guilbaud și la L’Ecrivain.

În 2010, s-a alăturat echipei lui Gordon Ramsey. În anul 2012, Bogdan a fost nominalizat de către Zagat ca fiind în topul celor 30 cei mai buni bucătari ce sunt sub 30 de ani.

A primit Steaua Michelin în timp ce lucra la Petrus. După ani de muncă și dezvoltare continuă, în cadrul restaurantelor cu stele Michelin din Irlanda, Marea Britanie și Statele Unite, Bogdan s-a decis să aducă conceptul și la noi în țară.

Cei pasionați de lumea bucătăriei, pot acum să-și pună în aplicare cunoștințele și să se dezvolte acasă, fără a fi presați de faptul că trebuie să facă sacrificii mari pentru a-și îndeplini visul.

Restaurantul Pastel din Cluj

Restaurantul Pastel este unul dintre cele mai celebre localuri din Cluj. Este unicul restaurant cu prestigioasa poziție de a avea un chef cu o stea Michelin, din întreaga țară.

Bogdan Dănilă a deschis restaurantul în anul 2021. Însă, chiar dacă acesta are o stea Michelin, nu înseamnă că și restaurantul va primi automat statutul.

Restaurantul reușește să atingă cele mai adânci dorințe ale gurmanzilor. Oferă o experiență de neuitat ce are la bază cele mai bune ingredient și cele mai noi tehnici. Toate acestea se împletesc armonios, formând artă, iar pânza este farfuria.

Meniul este unul european, modern, ce va scoate în evidență călătoria culinară a lui Bogdan Dănilă de pe întreg pământul.

Restaurantul are două scopuri: unul de a satisface oamenii pasionați de bucătărie și explozia de gusturi, iar altul de a oferi chefilor români șansa să învețe să lucreze cu cei ce dețin produse de cea mai înaltă calitate.

Există un serviciu personalizat pentru nevoile clienților, unde se vor folosi doar cele mai bune ingrediente.

restaurant special și unic în România. Acesta se numește Pastel

Cel mai celebru fel de mâncare din meniu este friptura de vită, ce este scoasă în evidență cu ajutorul ciupercilor recoltate dintr-o regiune atent aleasă. Cei ce calcă pragul restaurantului se pot răsfăța cu trufe, deserturi cu textură și arome care mai de care mai apetisante.

În Restaurantul Pastel, clienții pot să se bucure și de o gamă de vinuri vintage și alte soiuri rare.

Scopul restaurantului este să educe românii că și mâncarea este o artă.

Se numără printre cele 12 localuri alese de către HBO pentru un documentar legat de tema gastronomiei și singurul care va reprezenta România.

Datorită lui Bogdan Dănilă, primul chef român ce a obținut o stea Michelin, după 20 de ani de muncă intensă, românii au încă un lucru cu care se pot mândri. România are un restaurant celebru bazat pe fine dinning.

Restaurantul Pastel este situat pe calea Turzii 62, în Cluj-Napoca. În data de 8 iunie, în anul curent, 2022, Bogdan Dănilă sărbătorește un an de la înființarea și deschiderea localului.

Așa că, dacă ai drum spre Cluj, oprește-te la Restaurantul Pastel și bucură-te de o experiență unică și de neuitat din inima Transilvaniei.

Contact Info


 Calea Turzii 62, Cluj-Napoca 400193

 +40 730 100 027

 [email protected]

 Opening Hours

Tuesday- Sunday 13.00 PM – 15.00 PM / 17.30 PM – 22.00 PM
Monday – closed