Cum să alegi sipca metalica pentru gard?

Cum să alegi sipca metalica pentru gard

Șipcile sunt folosite pentru construcția gardului ce-ți va înfrumuseța cu siguranța aspectul proprietății tale. În cazul în care te-ai hotărât deja pe această variantă atât de avantajoasă și populară, trebuie să știi că există diverse tipuri de sipca metalica disponibile pe piață.

Astfel, este foarte important să o alegi în funcție de nevoile pe care le ai, dar și de dorințele personale. Mai jos vei găsi un scurt ghid ce te va ajute pe întreg procesul de alegere a șipcii metalice de gard potrivite.

Tipurile de sipca metalica pentru gard

În piață te vei întâlni cu două tipuri de șipci metalice:

  • ondulate;
  • plate.

Șipcile ondulate sunt mult mai durabile și mai potrivite pentru zonele cu climă severă, în timp ce cele plate, mai estetice, se potrivesc în locurile unde fenomenele meteorologice sunt mai pașnice. Șipcile ondulate se utilizează adesea pentru gardurile înalte, deoarece ele au posibilitatea de a oferi mai multă rezistență în comparație cu cele plate.

Dimensiunea șipcilor de metal

La fel de importantă este și dimensiunea de care ai nevoie pentru a reda un gard potrivit nevoilor tale. Înălțimile pot varia de la 1,2 metri până la 2,4 metri sau chiar mai mult. Este foarte important să iei în considerare înălțimea gardului pe care ți-l dorești.

Mai trebuie să iei în considerare și dimensiunea deschiderii șipcilor. Atunci când ai nevoie de un gard care să-ți ofere mai multă intimitate, poți opta pentru o șipcă cu distanța mai mică între sârme.

Tipul de sârmă

Sârma ce se folosește în fabricarea șipcii poate fi la rândul ei realizată din diverse materiale, precum:

  • oțelul galvanizat – este cea mai populară alegere deoarece este durabilă și are un preț destul de accesibil;
  • oțelul inoxidabil – este cea mai rezistentă opțiune, dar poate fi și cea mai scumpă;
  • aluminiul – este aleasă pentru aspectul pe care-l conferă esteticii totale.

Acoperirea șipcii metalice

Această caracteristică influențează direct durabilitatea șipcii. Cele mai populare acoperiri sunt prin vopsire sau zincare. Zincarea este un procedeu care constă în acoperirea șipcii cu un strat de zinc, pentru prevenirea coroziunii în timp.

Vopsirea va acoperi șipca pentru a-i oferind aspect estetic frumos. Este foarte important să iei în considerare calitatea cu care s-a realizat acoperirea, dacă îți dorești elemente durabile și rezistente în timp.

Aspectul șipcii metalice

Aspectul este printre cele mai importante caracteristici pe care să le ai în vedere atunci când alegi șipca potrivită nevoilor tale. Ea trebuie să se potrivească cu întreg aspectul casei și grădinii, parcă completând întreaga imagine.

Șipcile metalice sunt disponibile într-o varietate mare de culori, modele și structuri. Există șipci drepte, în zigzag, care imită lemnul sau chiar și sub formă de diamant.

Prețul

Prețul sau costurile totale sunt factori ce-ți vor influența direct decizia de alegere. Așadar, asigură-te că ai stabilit un buget pentru realizarea gardului potrivit nevoilor tale.

Prețul poate fi diferit în funcție de materialul folosit, dar și de celelalte aspecte, precum calitatea acoperirii. Nu uita să iei în considerare și costurile adiacente, precum accesoriile necesare și instalarea gardului din șipci metalice.

Garanția șipcilor

Atunci când achiziționezi șipci metalice, ele vin la pachet cu o garanție post-vânzare. Asigură-te că primești așa ceva, dar că te-ai informat și asupra serviciului de retur, în cazul în care întâmpini probleme sau nereguli de fabricație.

Astfel, șipcile metalice sunt printre cele mai potrivite elemente pentru a crea gardul visurilor tale. Sunt cea mai ieftină variantă, dar și foarte ușor de întreținut, deoarece necesită doar spălare. Spre deosebire de alte materiale, metalul nu-ți va da bătăi de cap.

Astfel, grădina ta va căpăta un aspect splendid, iar tu te vei bucura de intimitatea pe care o astfel de șipcă metalică ți-o oferă.