Cutite Karambit – instrumente de aparare

Cutite Karambit

Karambit este un cutit foarte cunoscut, special conceput pentru aparare, precizie si eficienta. Are o lama curbata pentru antrenament cu un maner ergonomic si include de obicei o teaca si un snur de agatat. Aceste cutite Karambit, concepute pentru aparare eficienta, sunt foarte interesante deoarece lama curbata ofera numeroase combinatii si posibilitati de utilizare.

Utilizarea instrumentelor de aparare numite cutite Karambit

Karambitul poate fi transportat in numeroase feluri, insa cea mai buna varianta este aceea care se potriveste nevoilor dumneavoastra. Poate fi purtat prins de curea, in spatele gatului, ascuns sau nu, intr-o borseta, ascuns in palma sau multe alte feluri. Karambitul este de asemenea utilizat in artele martiale in lupte stranse si fatale.

Din punct de vedere istoric, Karambitul a fost utilizat ca o lama utilitara in timpul sarcinilor zilnie. Orice trebuia taiat sau rupt, acest cutit era nelipsit din buzunarele barbatilor. Un amanunt important bine de stiut este ca daca sunteti dreptaci, trebuie sa pozitionati bine instrumentul, sa ascundeti lama cutitului in asa fel incat sa va permita sa aveti acces rapid la mana dreapta. Acelasi lucru este valabil si pentru stangaci, iar locul nu trebuie schimbat, deoarece puteti uita unde l-ati pus fix in momentul nepotrivit.

Este important sa intelegeti ca aceste cutite Karambit sunt arme de aparare care sunt adeseori utile, insa este necesara cunoasterea perspectivelor si tacticilor. Nu oricine poate sa utilizeze aceste cutite care va permit sa raniti adversarul, indiferent de pozitia sa. Acest cutit va deveni o extensie a bratului dumneavoastra si va va permite sa luati prin surprindere adversarul, avand avantajul de a il prinde de brat.

Cutitele Karambit sunt apreciate pentru taieturile precise, gradul ridicat de aparare si capacitatea de a aborda aproape orice provocare, munca sau sarcina. Curba unui Karambit ofera capacitatea de a ataca fara probleme intr-o singura miscare si de a schimba directia de miscare cu usurinta. Permite, de asemenea, lovirea simultana, ruperea si taierea.

Exista putine arme, lame sau instrumente care pot provoca atat de mult daune la fel de usor si impresionant ca karambit, pastrand in acelasi timp farmecul intunecat. Pentru un utilizator competent de Karambit, capacitatea de a manevra fara efort lama in diferite pozitii fara teama de a-ti pierde aderenta asupra armei este de nepretuit.

Datorita dimensiunii sale, cutitul Karambit mai este numi si „cutit de buzunar”.  De-a lungul timpului, acest instrument a devenit o arma de aparare care, impreuna cu inelul de siguranta, plasat la extremitatea acestuia, permit utilizatorului lupte fara a aluneca sau a avea scapari. Forma cutitului Karambit permite miscari impresionante, usoare si rapide.