Design peisagist – solutia unei gradini de poveste

Petrecem mult timp acasa, suntem deseori atat de stresati, preocupati cu grijile de zi cu zi si de multe ori uitam sa ne mai acordam timp de calitate. Fie ca e vorba de timp de calitate alaturi de cei dragi, sau poate pur si simplu 30 de minute petrecute  in curte, la o ceasca de ceai,  sunt momente ce ne reincarca bateriile si cu siguranta aduc un plus de liniste. Sunt atat de multe idei prin care ne putem relaxa si de multe ori acestea sunt chiar sub nasul nostru, dar nu le vedem. Spre exemplu, o curte bine amenajata, cu un design peisagist potrivit stilului nostru, ne poate aduce momente de relaxare inedite zilnic, in comfortul proprietatii. 

Deseori idea adoptarii unui anumit design peisagist sau a unui stil conceput de un specialist in acest domeniu nu este agreata, iar cei din jurul nostru prefera sa se focuseze pe idei proprii. Nu este ceva gresit sa ne axam pe propriile idei, dar de cele mai multe ori, punctul de vedere al unei persoane cu experienta in domeniu  face diferenta foarte usor. Spre exemplu, un plus pe care un expert il poate aduce poate fi reprezentat de viziunea diferita in ceea ce priveste compartimentarea unui spatiu, asezarea anumitor obiecte de design in locuri potrivite sau pur si simplu idei geniale la care nu ne-am fi gandit niciodata. 

Cu toate ca vedem zilnic zeci de fotografii in mediul online cu diferite stiluri de amenajare a unei gradini, acestea pot fi aplicate in functie de curtea pe care o ai. Ca idee generala, pentru o curte mica este inadecvat sa adoptam conceptul utilizat pentru o curte foarte extinsa, iar daca am face-o nu am reusi sa o punem in valoare. Pentru a reusi sa ai curtea multa visata, coltul tau de rai, expertii sunt cele mai potrivite persoane ce pot sa iti inteleaga dorintele si pot transpune in realitate visul tau legat de gradina ideala. 

De ce un design peisagist poate face din aproape nimic un paradis? 

Adesea avem tendinta de a ne intreba cum este posibil ca un designer sa reuseasca atat de usor sa transforme complet gradina noastra banala. Raspunsul nu este unul ce necesita prea mare bataie de cap deoarece pentru oamenii care au devenit experti in acest domeniu, nu doar experienta sau studiul diferiteor stiluri si concepte i-au propulsat pe o rampa a succesului, dar si viziunea excelenta pe care o au in ceea ce priveste gradina visurilor. Pe langa faptul ca observa potentialul fiecarui metru patrat, acestia pot foarte usor sa transpuna dorintele noastre in idei geniale. 

design peisagist

Pe langa toate acestea, se pare ca pana si culorile folosite intr-un design peisagist pot reda un aspect diferit. Spre exemplu, doresti sa construiesti un foisor in gradina, tu poate iti imaginezi ca o anumita culoare este potrivita, in vreme ce un specialist analizeaza celelalte nuante din curte si iti poate oferi cateva optiuni care se potrivesc de minune cu celelalte elemente din curtea ta. 

Totodata, tendintele se schimba de la o zi la alta, apar noi concepte, si poate doresti sa le adopti, dar nu de fiecare data este o idee buna. Pentru o casa in stil clasic, o gradina in acelasi stil se va potrivi de minune, poate cu ceva elemente moderne, dar bine incropite in peisaj. 

Pe de alta parte, un lucru nu este prea bine cunoscut, si anume faptul ca designerii, de multe ori, au idei prin care pot pune in valoare anumite elemente iubite de proprietari, cum ar fi: un anumit pom, o fantana, un leagan si exemplele pot continua. Probabil una dintre calitatile de exceptie ale unui specialist poate fi reprezentata de abilitatea cu care poate reconditiona sau reda unui obiect vechi un aer modern, incadrand astfel un obiect iubit intr-un design de actualitate. 

Date de contact

  • Sediu: Sat Hăpria, Comuna Ciugud, Nr. 16, Județ Alba
  • C.I.F. 42760087
  • Orar: Luni – Vineri 10.00 – 18.00
  • Telefon: 0740 637 693
  • Email: [email protected]