Despre începutul unei relații

Începutul unei relații reprezintă unul dintre momentele semnificative, în special atunci când dorința, cel puțin de partea unuia dintre cei doi membri, este de a clădi un viitor împreună și de a a se dedica cu totul unui nou capitol din viața sa. Din nefericire, din ce în ce mai multe relații capătă conotații pasagere, neavând durată în timp și nici rezonanță în sufletele celor doi. Acest rezultat își are obârșia, în numeroase cazuri, în momentele de cunoaștere, când anumite erori de percepție distorsionează realitate și lasă sentimentul de îndrăgostire să pună stăpânire pe întreaga rațiune.

Ignorarea semnelor ce indică vicii sau probleme cu care partenerul se confruntă este una dintre cele mai întâlnire erori ce se realizează la începutul relațiilor. Oamenii au tendința de a minimaliza importanța unor aspecte care, în mod normal, sunt deranjante. Spre exemplu, deși la început sunt tentați să considere pariurile sportive drept un hobby, o activitate ocazională și să evite conștientizarea impactului unui astfel de comportament adictiv pentru o relație, o dată cu trecerea timpului, adevărata față a acestui stil de viață va deranja și irita pe deplin ambii parteneri.

O altă problemă, involuntar realizată de subconștientul afectat de puterea iubirii, este cea a inventării de scuze în favoarea partenerului. Nu doar că se încearcă mușamalizarea unor defecte ale acestuia în fața celorlalți, ci se încearcă și convingerea sinelui că un anumit fapt nu este alarmant datorită unor scuze inventate de propria rațiune.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*