Eficiența tratamentului de epilare definitivă cu laser

Eficiența tratamentului de epilare definitivă cu laser

Epilarea definitivă cu laser este o metodă de eliminare a părului foarte eficientă doar în condițiile în care pacientul prezintă câțiva factori esențiali. Cei mai importanți factori pe care un pacient trebuie să-i ia în considerare sunt tonul pielii și culoarea părului.

Tratamentul cu laser pentru îndepărtarea părului funcționează cel mai bine la persoanele cu pielea deschisă la culoare. Dacă ai pielea cu un ton deschis, atunci vei avea nevoie de mai puține ședințe de epilare cu laser pentru a ajunge la un rezultat ideal. Pe de altă parte, dacă pielea ta este închisă, atunci vei avea nevoie de mai multe tratamente. Unul dintre efectele secundare ale îndepărtării părului cu laser pentru persoanele cu pielea închisă la culoare este că această procedură poate ilumina puțin pielea tratată.

Epilarea cu laser funcționează cel mai bine pe oamenii cu părul închis la culoare. În schimb, cei care au părul de o nuanță deschisă, nu vor avea rezultate extrem de bune. Acest tip de epilare definitivă nu funcționează prea bine pe părul deschis la culoare deoarece este dificil pentru laser să treacă prin pheomelanina (pigmentul găsit de lumina în păr).

Cum funcționează tratamentul de epilare definitivă cu laser?

Scopul acestei metode este de a elimina permanent părul nedorit de pe corp sau de pe față, prin utilizarea luminii laserului. În timpul unei astfel de ședințe, esteticianul va proiecta o lumină la o lungime de undă selectată pe suprafața de piele care trebuie tratată. Odată ce energia luminoasă emisă de laser atinge interiorul pielii, în scopul de a ținta pigmentul părului, aceasta va distruge foliculul pilos fără a deteriora țesutul pielii din jur.

Datorită faptului că părul nostru crește în diferite stadii și că laserul poate viza doar părul, care este într-o creștere activă, va fi nevoie de mai multe ședințe pentru a elimina definitiv părul dintr-un anumit domeniu.

Este dureros tratamentul de epilare definitivă cu laser?

Acest lucru depinde de cât de bine un pacient tolerează durerea. În timp ce unii oameni raportează că simt foarte puțină durere, unii nu pot tolera această senzație și au nevoie de o cremă anestezică înainte de aplicarea tratamentului.