Îngrijirea bătrânilor în Germania – domeniul în care avem nevoie de calitate!

Îngrijitorul la domiciuliu este persoana competentă care acordă servicii calitative de îngrijire personală si socială, astfel că putem considera femeia cea care deține calitățile casnice și de îngrijire necesare a familiei.

Bătrânețea un proces prin care perosnele au nevoie de îngrijiri diferite în functie de nevoile lor de sănătate sau de spirit. Aceste nevoi pot avea la bază tratamente medicamentoase și nu numai.

Locuri de muncă în Germania pentru îngrijirea bătrânilor se vor găsi cam tot timpul. Ceea ce e important este să oferi și să primești seriozitate. Germanii sunt cunsocuți pentru certitudine si pentru faptul că oferă siguranță în atitudine dar și în privința răspunderii financiare.

Putem categoriza bătrânii în funcție de nevoi

Nevoia de siguranță – Prima și cea mai importantă este ca cel în vârstă să se simtă în siguranță. Pentru îngrijire personal în Germania cea mai mare calitate este atenția acordată pe întreg parcursul șederii în Germania. Angajamentul reprezintă abilitatea prin care te implici la locul de muncă, iar această calitate ofera credibilitate și determină capacitatea de a-ți duce munca la un alt nivel.

Nevoia de mângâiere – Iar aici vorbim despre mângaiere sufletească, deoarece pe bătrânii din Germania care au nevoie de îngrijiri medicale, au nevoie și de mângâieri sufletești, să li se spună o vorba bună, să nu se simtă singuri, pe scurt putem spune că trebuie să existe comunicare și să se lege o relație prietenească între femeia care are grijă de un anume bătrân cu nevoi speciale.

Nevoia de dragoste – Această nevoie o putem găsi în lucrurile de care este pasionat batrânul, cum ar fi gătitul, muzica, exercitiile fizice sau chiar nepoții. Există o varietate de activități prin care putem să îi distrăm. Bătranii din Germania au nevoie de dragoste și încredere de sine, iar ca să fii personal de îngrijire în Germania trebuie să oferi afecțiune pe langă necesițile zilnice ale acestora. Îngrijitoarea de bătrâni trebuie să înlăture orice motiv de supărare și orice gând de singurătate, să interacționeze cât mai mult prin dialog.

Nevoi fiziologice – Atribuțiile care duc spre menținerea sănătății sunt la rândul zile, însă important este un program al meselor, al medicamentației cât și a sportului când este cazul. Dar bineînțeles și acesta depinde în general de nevoile fiecărui vârstnic.

Nevoile fiziologice reprezintă somnul, hrana, apa, mediu cât și nevoia de a se proteja de frig sau de căldură. Trebuie protejați precum copiii în unele cazuri și au nevoie de atenție sporită.

Nevoia de a diversifica – Cu toții avem momente în viață când vrem să încercăm ceva nou. Chiar dacă vârstnicii din Germania au realizat lucruri frumoase în tinerețea lor, asta nu înseamnă că nu pot să le mai facă. Astfel spus, vârstnicii au activitatilor lor care îi liniștesc, cum ar fi o plimbare în parc, un joc de table sau de carți, mai ales atunci cand se pot întâlni cu prietenii lor vechi. Ca îngrijitoare de bătrâni în Germania trebuie să urmarești vârstnicul cu atenție și să îl faci să se simtă confortabil. Fii sprijin și ajutor, de asta au nevoie persoanele din Germania în vârstă.

Calități necesare pentru a putea îngriji bătrâni în Germania

Îngrijirea vârstinicilor din Germania este pentru femeile de casă și îngrijite, iar româncele noastre sunt recunoscute pentru aceste calități și nu numai. Ele sunt atente la detalii, au multa voință și determinare.

Răbdătoare – Cu răbdarea treci marea se spune, calitatea aceasta trebuie menținută în orice situație mai puțin plăcută. Dacă ești o persoană răbdătoare, fii sigură că poți alege unul din posturile de îngrijitoare de bătrâni în Germania. Răbdarea se îmbină cu calmitatea care va ajuta mereu să se acționeze în cel mai bun mod posibil.

Comunicativă – Întelegerea nevoilor acestor vârstinici din Germania se realizează prin dialog. Nu este obligatorie tot timpul cunoașterea limbii germane, dar va trebui învățată important este să îti dorești și să conștientizezi că dacă înveți lucrurile elementare de care are nevoie bătrânul, după tot ce vine este un plus, mai ales că înveți o limbă străină. Mai tarziu acest as din mâneca ta te va ajuta să fii o mai bună îngrijitoare de batrăni în Germania și de ce nu, să poți cere un salariu considerabil conform atribuțiunilor pe care le prestezi.

Să aiba forță fizică – Uneori vei avea nevoie de putere pentru a ajuta persoanele vârstnice din Germania în atrbuțiunile casnice. Acest lucru depinde mai ales de starea de sănătate a persoanei în cauză. Cel mai probabil pacienții au probleme de sănătate care nu le permite să se deplaseze deloc. De asemenea, îngrijitoarea de bătrâni din Germania va trebui să stea mult rimp în picioare alături de vârstnici și va ridica diferite obiecte personale și de uz pentru o bună desfașurare a activitaților din casă.

Empatică – Îngrijitoarea trebuie să știe să empatizeze și sa ofere suport moral când este nevoie. Cu cât sunt mai in vârstă, cu atât aceștia sunt sensibili iar femeile sunt cele mai potrivite în situații similare pentru a empatiza și a oferi consolare.

Atunci când latura ta este una ostilă si plină de grijă, îngrijirea bătrânilor o să pară mângâietoare, mai ales pentru aceștia. Să ai grijă de bătrâni în Germania este un job pe cât de frumos pe atât de ostenitor, dar când munca se îmbină cu plăcutul și recompensă, cu atât îți va fi mai ușor să muncești.

Persoanele care lucreaza ca îngrijitor pentru vârsnici vor fi mereu respectate în societate și mai ales în interiorul familiei unde ei reusesc sa ofere sprijin atăt din punct de vedere psihologic cât moral.