Îngrijirea pielii – de ce produse ai nevoie cu adevărat

Îngrijirea pielii

Tuturor ne place să încercăm produse noi. Dar, să fim realiste, de câte dintre ele avem nevoie? Cu banii care parcă devin tot mai puțini pe zi ce trece, trebuie să ne concentrăm pe produsele care au într-adevăr efecte benefice asupra pielii noastre.

Așadar, care sunt acele produse de îngrijire a pielii pe care trebuie să le integrezi în rutina ta zilnică? Aici sunt două aspecte pe care este indicat să le ai în vedere: pe de o parte, inovația științifică în domeniul cosmeticii și pe de cealaltă pe experiența personală.

Dacă experiența personală nu este atât de bogată sau este încă în formare, sper ca rândurile următoare să te ajute să găsești acele produse care „să-ți priască”.

Pe scurt, recomandarea mea cuprinde următoarele produse, care nu este limitativă, însă poate constitui o bază:

  • Demachiant
  • Cremă de față hidratantă

Celelalte produse care există pe piață – ai libertate totală „să te joci” cu ele! Poți transforma întreaga experiență a îngrijirii într-un lux. Poți chiar să-ți imaginezi că ai găsit elixirul tinereții!

Dar nu te lăsa păcălită de marketingul din jurul produselor cosmetice. Cu siguranță nu vei găsi un lifting facial complet într-un flacon de cremă. Și o altă recomandare este să nu încerci mai multe produse cosmetice în același timp. În acest fel, vei ști cu siguranță care este reacția ta la fiecare în parte, dacă se observă o îmbunătățire etc.

În cele ce urmează, vom trece în revistă produsele esențiale menționate mai sus și vom vedea ce le face absolut necesare în rutina zilnică.

Demachiant

Dacă ne gândim puțin, vom observa că folosim acest produs de două ori pe zi. Inclusiv frecvența utilizării constituie un motiv serios pentru care este pe această listă!

Pentru un ten normal, se recomandă un demachiant care să nu îți usuce pielea. Este recomandat să optezi pentru o variantă lichidă a acestui produs.

Contrar opiniei generale, nu trebuie să simțiți pielea „scârțâind” ca să fie curată – această senzație nu este nimic altceva decât săpunul care îndepărtează toate uleiurile naturale de pe piele. Cât timp produsul nu vă provoacă iritații sau uscarea tenului, totul este bine.

Dacă ai tenul gras, pe de altă parte, este recomandat să folosești un demachiant care să aibă o formulă specială pentru acnee sau pentru acest tip de ten; acestea au tendința de uscare, ceea ce va fi exact lucrul de care ai nevoie.

Crema hidratantă pentru față

Crema de față merită o atenție specială pentru că, într-adevăr, merită folosită.

Mai ales în cazul tenului uscat, crema hidratantă te va ajuta să previi ridurile fine și să îmbunătățești aspectul pielii tale pe termen lung. Persoanele cu tenul uscat au observat, cel mai probabil, să îmbunătățirile se observă încă de la prima aplicare atunci când folosești produsul potrivit.

Iată cum să obții rezultate din utilizarea cremei hidratante:

  • În general, dacă ai un ten gras, este mai recomandat să optezi pentru un gel hidratant, care să-ți asigure aportul necesar de apă, dar să nu adauge și ulei;
  • Pentru tenul normal, cel mai bine se potrivește o cremă hidratantă mai slabă;
  • Pentru tenul foarte uscat, cel mai bine ar fi să optezi pentru o cremă hidratantă mai grasă, care să se absoarbă în aproximativ două minute. Este recomandat, de asemeni, să o folosești cât mai des posibil.
  • Toată lumea ar trebui să folosească o cremă hidratantă în zona ochilor și a gâtului, întrucât acele zone au mai puține glande de ulei.

Fiecare tip de ten este în același timp o binecuvântare și un blestem. Tenul gras se auto-hidratează natural (deci risc mai mic de apariție a ridurilor), dar este predispus la acnee și la pori vizibili. Tenul uscat pe de altă parte este exact opusul – mai puțină acnee, dar șanse mai mari ca ridurile să apară timpuriu.

Sper ca rândurile de mai sus să te ajute să alegi produsele esențiale pentru îngrijirea tenului tău și să obții cele mai bune rezultate!