Cel mai bun nisip pentru construcții

nisip de vanzare

Multe persoane se intereseaza de calitatea nisipului folosit in constructii, de aceea este bine de stiut cateva lucruri despre acest lucru. Nisipul folosit in constructii este un nisip cat mai curat, de aceea este indicat ca atunci cand aveti in vedere un serviciu de transport nisip Bucuresti sa tineti cont de toate aceste lucruri, astfel incat sa luati decizia cea mai buna cu privire la nisipul ales.

Ce nisip este cel mai potrivit?

Fiind foarte utilizat in constructii, nisipul se obtine prin diverse procese. Acesta poate fi asadar obtinut prin macinarea pietrei brute din cariere. De asemenea, el se poate colecta din albiile raurilor in cazul in care acest lucru este posibil. In toate situatiile, este foarte important ca nisipul sa prezinte o granulatie de maxim 7mm. Exista asadar si o clasificare a nisipurilor in functie de granulatia lor. Sunt nisipuri mari, mijlocii, mici, dar si fine, preucm si praf, in cazul acestora granulele fiind mai mici de 0.02mm.

Nisipul ar trebui sa indeplineasca mai multe conditii esentiale. In primul rand nisipul trebuie sa fie cat mai aspru la atingere si anume sa scartie atunci cand este luat intre degete. De asemenea, este necesar si ca nisipul sa fie cat mai curat si anume sa nu prezinte mizerii sau corpuri straine. Un alt lucru important in alegerea nisipului potrivit este ca acesta sa nu aiba o culoare rosiatica si sa nu prezinte sare intr-un procent mai mare de 2%. In constructii este folosit nisipul cernut, acesta fiind utilizat prin diverse operatii de curatare. Este indicata asadar utilizarea unui ciur pentru nisip, astfel incat acesta sa fie curatat cat mai bine si sa nu mai prezinte impuritati. Ciuruirea nisipului se realizeaza prin site pentru nisip. O astfel de sita are ochiuri de diferite marimi, in functie de necesitate. Aveti mereu in vedere toate aceste lucruri importante.

Despre crildev 10 articole
Vrei să îți promovezi website-ul? Apelează la serviciile Cril DEV: web design, seo, google ads, facebook ads, tipografie.