Stil de viata sanatos cu un consum regulat de caju

caju

Aportul adus de fructe, legume precum si de nuci a fost obiectul studiului pentru multi dintre cercetatorii. Studii extrem de relevant din punct de vedere nutritional au fost efectuate pentru a descoperi valorile pe care le au nucile caju. Cercetarile au fost necesare pentru stabilirea principalelor elemente cu care putem construi un stil de viata cat mai sanatos.

Tinand cont de toate adaosurile pe care alimentele le au, oamenii devin din ce in ce mai interesati de aceasta ramura. In prezent, avea un stil de viata sanatos este premisa obligatorie pentru logevitate si bunastare. Organismul va functiona corect doar daca isi ia aportul necesar pentru a putea face fata tuturor agresiunilor la care este supus. De la factorii externi, fructele si legumele injectate, la poluarea excesiva la factorii indepedenti de noi: bolile ereditare sau virusurile – toate pot fi depasite mai usor cu un organism pregatit.

Sanatatea inseamna echilibru in consum, munca si odihna. Un stil de viata bazat doar pe fructe, nuci si leguma inseamna un deficit proteict, in cazul in care excludem complet carnea. In fapt, nu unele alimente sunt daunatoare, ci modul in care acestea sunt preparate.

Consumul de caju, migdale si alune, s-a dovedit a fi foarte potrivit in cadrul unui stil de viata sanatos. Contribuie la imbunatatirea imunitatii organismului si tine la distanta multe dintre bolile cu risc crescut. Intr-o dieta sanatoasa, sunt perfecte alaturi de fructe si legume pe post de gustari intre mese.

Beneficii caju

Pe langa faptul ca sunt un aliat potrivit atunci cand ne dorim un stil de viata sanatos, nucile sunt potrivite si pentru dietele de slabit. Pierderea in greutate nu a fost niciodata simpla, decat in cazurile in care arderile se fac foarte rapid. Cum acest lucru este intalnit la foarte putine persoane, oamenii asimileaza demersurile pentru pierdere in greutate ca fiind cosmarul vietii lor.

Consumul trebuie sa fie ponderat, alimentatia stricta si bine gandita, iar sportul nu trebuie sa lipseasca. Desi toate acestea sunt parte componenta a unui stil de viata sanatos, in cadrul unei diete, lucrurile sunt mai severe. Astfel ca, mai curand apar si poftele si dorintele de a servi dulciuri sau alimente care pot da peste cap planul initial.

Nucile caju s-au dovedit a fi o sursa bogata de vitamine si minerale, precum si o metoda de a tine poftele la distanta. Ele pot fi consumate ca si gustare intre mese si pot tine cateva ore bune senzatia de satietate. Aceasta senzatie este mentinuta prin intermediul grasimilor sanatoase, monosaturate si polinesaturate pe care nucile le au in componenta.

Sanatatea sistemului nervos este, de asemenea, protejata printr-un consum regulat de caju. Un rol important il joaca vitamina B in functionarea normala a creierului. Este cu siguranta, de luat in calcul cat de necesare sunt vitaminele din complexul B regasite si in caju pentru sanatatea psihica.

Bogate si in magneziu, aceste nuci sunt utile pentru tesutul muscular. Sanatatea muschilor este, pe langa multe altele, unul dintre aspectele de care va veti bucura atunci cand veti imbatrani.