3 motive pentru care sa alegi un apartament dintr-un cartier rezidential

3 motive pentru care sa alegi un apartament dintr-un cartier rezidential

Achizitionarea unui apartament vine cu o serie de intrebari pe care ni le adresam inainte de a lua o decizie. Cat costa? Unde este amplasat? Cate camere are? Din ce lemn e facut parchetul? Cat de enervanti sunt vecinii?

Vei gasi nenumarate apartamente care sa iti satisfaca nevoile, de la cele mai importante aspecte pana la cele mai mici detalii. Daca ai un buget mai mare, poti opta pentru un apartament intr-un cartier rezidential.

Datorita dezvoltarii mari pe piata imobiliara din Romania, zonele rezidentiale devin din ce in ce mai moderne. Se axeaza pe nevoile si placerile omului, oferind conditii mai bune decat apartamentele de pe piata imobiliara uzuala. Unele persoane doresc sa aiba locul personal de parcare, sa apartina unei comunitati sau sa se bucure de spatii verzi si facilitati. Astfel, ele aleg apartamente in cartiere rezidentiale.

Dar merita sa achizitonezi un astfel de apartament? Se poate ridica la asteptarile tale si poate sa iti satisfaca nevoile? 

Despre asta vom discuta azi. Iata 3 motive pentru care sa alegi un apartament dintr-un cartier rezidential:

Cele 3 motive pentru care apartamentul dintr-un cartier rezidential va fi ideal pentru tine

Lista avantajelor este una mult mai generoasa, dar noi am ales sa discutam astazi despre 3 dintre cele mai importante beneficii de care te vei bucura dupa ce vei alege o astfel de locuinta.

  • Confortabil

Blocurile vechi trebuie sa treaca prin procese de izolare termica, doar ca in final sa nu functioneze prea bine. Cartierele rezidentiale sunt construite recent. Astfel, blocurile din cartierele rezidentiale sunt concepute pentru a face fata unor conditii dure si a unui gradient mare de temperaturi.

Peretii blocurilor sunt construiti din caramida speciala, avand intre 25 si 37 de cm grosime. Geamurile sunt din termopan si tamplaria din PVC. Astfel esti sigur ca vremea anevoioasa de afara nu iti va afecta bunul trai de dinauntru.

Dar confortul nu se opreste aici. Camerele sunt spatioase, perfecte pentru familii, si pot avea incalzire in pardoseala. Lifturile sunt moderne iar deseurile sunt colectate selectiv.

Iar daca ai masina, prin achizitionarea unui apartament intr-un cartier rezidential ti-ai asigurat si un loc de parcare. Traficul devine din ce in ce mai intens iar problemele legate de locurile de parcare devin din ce in ce mai multe. In Cluj, spre exemplu, este mai bine sa folosesti transportul in comun decat masina. Vei pierde o gramada de timp incercand sa gasesti un loc de parcare, iar daca te grabesti, experienta va fi neprielnica.

Astfel, stiind ca automobilul tau are un loc special in care sta, te vei putea concentra pe lucrurile care conteaza cu adevarat!

  • Siguranta crescuta

Nu mai este nevoie de garduri inalte, sisteme de alarma si caini mari pentru a tine nedoritii la distanta. In cartierele rezidentiale, in functie de preferinte si de bani, vei beneficia de o serie de tehnologii care sa faca asta pentru tine. Pot cuprinde sisteme de supraveghere video, bariere de acces comandate wireless, acces permanent la un dispecer de interventii si diverse sisteme de alarma. In unele apartamente noi vei gasi si detectoare de gaz care, in cazul depasirii concentratiilor normale din aer, opresc valva de alimentare a apartamentului.

Din cate vezi, te poti bucura linistit de intimitatea apartamentului deoarece esti protejat cu ajutorul celei mai noi tehnologii.

  • Comunitate si spatii verzi

Acesta este, probabil, motivul principal pentru care majoritatea oamenilor aleg cartierele rezidentiale. Intr-adevar, primul sentiment pe care il ai este acela de apartenenta intr-o comunitate speciala. Insa cand beneficiezi de spatiile publice din cartierul respectiv, vei afla ca apartii cu adevarat intr-un loc special.

Daca nu ai timp sa il plimbi pe cel mic, poti oricand sa te optezi pentru spatiile verzi aflate chiar in curte! Unele cartiere pot oferi si spatii de joaca pe langa spatiile verzi, perfecte pentru familii. Vei fi surprins de ceea ce iti poate oferi un cartier rezidential pe langa o simpla curte proprie. Unele au chiar si piscina.

Spatiile publice dintr-un cartier rezidential sunt destinate tuturor locuitorilor, fiind facut pentru a promova socializarea si activitatile comune. Astfel, nu doar ca vei simti un sentiment de apartenenta, ci chiar vei fi parte dintr-o comunitate. Dar nu te speria, asta nu inseamna ca intimitatea ta va avea de suferit. Din contra, spatiile personale (camerele apartamentului) iti cresc gradul de intimitate.

Daca iti place siguranta, intimitatea, spatiile verzi si camerele mari, atunci cu siguranta o sa iti placa apartamentele din cartierele rezidentiale!