Actorie pentru copii – ce beneficii aduce actoria in dezvoltarea unui copil

Rememorând copilăria, ne amintim de diverse momente în care am fost nevoiți să ne exprimăm în public. Pentru niciun copil nu e ușor să spună o poezie în fața clasei sau să cânte un cântec în fața unui public și tendința tuturor în momentul în care sunt puși în fața unei astfel de situații este să recite sau să redea mecanic ceea ce au învățat.

Cursurile de actorie pentru copii se desfășoară pe baza unei metode educaționale ce implică interacțiunea directă, asimilarea rapidă de informații prin joacă, dezvoltarea trăsăturilor de personalitate și a abilităților comunicaționale.

Iată câteva motive pentru care astfel de cursuri sunt benefice copilului tău:

1. Își dezvoltă gândirea creativă. Copii sunt încurajați să dea frâu liber imaginației și să descopere noi metode de exprimare.

2. Încurajează lucrul în echipă. Lucrul în echipă este o modalitate prin care cei mici învață să comunice, să se bazeze unul pe celălalt și să capete încredere în forțele proprii.

3. Interacțiunea cu literatura. Au ocazia să cunoască mai bine trăirile și caracteristicile unui personaj dintr-o poveste, prin interpretarea lui.

4. Contextul jucăuș îi îndeamnă să adopte o gândire critică, să aplice cunoștiintele învățate la școală, să analizeze, să rezolve probleme și să aducă soluții.

5. Îi pregătește pentru lumea reală. De cele mai multe ori părinții se gândesc doar la pregătirea lor academică și uită de partea de dezvoltare personală și socială.

6. Încurajează autodisciplina. Învață să asculte și să țină cont de regulile jocurilor, să își respecte colegii și să-și controleze emoțiile și dorințele.

7. Îmbunătățirea dicției. Lecțiile de dicție din cadrul cursurilor de actorie îl ajută pe cel mic să vorbească într-un mod corect. Limba română nu este o limbă ușoară, însă prin exercițiu învață să rostească cuvintele clar, tare și cu intonație.

Acestea sunt câteva motive pentru care merită să vă dați copilul la o școală de actorie. Ele sunt multe, însă lăsăm loc și de descoperiri. Lăsăm loc pentru zile când cel mic va veni fericit acasă, lăudându-se cu ce a descoperit.