Cum să-ți alegi furnizorul de gazduire WordPress?

Cum să-ți alegi furnizorul de gazduire Wordpress

Te-ai decis că vrei să-ți construiești un site cu gazduire WordPress? Atunci trebuie să ai în vedere că unul dintre primele lucruri de care ai nevoie este un furnizor de găzduire.

Alegerea sa poate fi destul de dificilă, deoarece există o multitudine de opțiuni, care mai de care mai avantajoasă. Astfel, vei fi nevoit să analizezi cu atenție piața, pentru a putea alege cel mai potrivit serviciu de găzduire WordPress pentru tine și afacerea ta.

Înțelegeți nevoile și orientează-te după ele

Primul pas spre alegerea corectă este de a-ți înțelege nevoile. Astfel, înainte să începi să compari toate opțiunile de pe piață, toți furnizorii pe care-i găsești, trebuie să știi ce anume îți dorești de la site-ul tău.

Toate acestea includ:

  • tipul de site pe care-l construiești;
  • numărul de vizitatori;
  • conținutul pe care-l vei găzdui;
  • nivelul de securitate necesar.

Astfel, dacă te afli în situația în care vrei să dai drumul la blogul personal mult visat, despre un subiect anume, atunci nu vei avea nevoie de prea multe resurse și poți opta pentru un pachet mai mic.

Însă, în cazul în care te-ai decis să-ți deschizi un magazin online cu mii de produse, unde mii de vizitatori vor alege site-ul tău web. Astfel, vei avea nevoie de o găzduire mai delicată, în cloud, pentru a te asigura că site-ul tău va rula fără probleme pentru fiecare utilizator împarte.

De asemenea, este foarte indicat să iei în considerare și necesitățile de securitate ale site-ului tău WordPress. Dacă colectezi informații cu caracter personal sau vei procesa plăți online, se recomandă să te orientezi după un furnizor de găzduire ce-ți poate oferi un nivel ridicat de securitate și certificări în domeniul web.

Cum poți să-ți evaluezi furnizorul de servicii de gazduire WordPress?

După ce ți-ai stabilit nevoile și tipul de site de care ai nevoie, următorul pas este de a-ți evalua furnizorul înainte de a accepta oferta sa. Există sute de astfel de servicii pe piață, motiv pentru care poate deveni destul de dificil.

Iată câțiva factori pe care ar trebui să-i iei în considerare:

  • performanța – este esențială pentru experiența pozitivă a vizitatorilor site-ului tău; încearcă să te asiguri că furnizorul de gazduire WordPress îți oferă timpul necesar de încărcare, adică unul rapid; serverele trebuie să fie fiabile și disponibile în permanență;
  • caracteristici esențiale – asigură-te că furnizorul de servicii WordPress de găzduire potrivite pentru domeniul tău de activitate: suport PHP și MySQL (pentru rularea site-ului), un panou de control (îți permite să administrezi site-ul cu ușurință), certificări de securitate, precum SSL (pentru protejarea informațiilor personale ale utilizatorilor) etc;
  • suport – este foarte important să-l alegi pe cel ce-ți oferă suport fiabil și într-un mod rapid; în cazul în care întâmpini probleme; ar trebui să primești suport tehnic într-un timp rezonabil, eficient și eficace;
  • prețurile – costurile vor varia de la furnizor la furnizor; în general, trebuie să-l alegi pe cel ce are cel mai bun raport calitate-preț; asigură-te că vei compara prețurile și caracteristicile oferite de diferiți furnizori, deoarece ai nevoie de servicii ce se pot încadra în bugetul tău;
  • reputația – citește recenzii și verifică reputația furnizorilor de găzduire WordPress; îi poți verifica și după tipul de certificări, precum sunt ISO 27001.

Astfel, alegerea furnizorului potrivit este un pas important în succesul viitorului tău site în WordPress. Asigură-te că toți colaboratorii vor fi pe aceeași lungime de undă cu a ta, astfel încât și acești furnizori trebuie să-și demonstreze performanțele, caracteristicile, suporturile și reputația.

Ține cont de toate aspectele relatate mai sus, pentru a-ți oferi o soluție excelentă pentru site-ul tău, devenind cheia succesului de care ai nevoie pentru a crește în lumea business-ului.