Cuptor pizza – ghid complet de achiziționare și utilizare

Cuptor pizza – ghid complet de achiziționare și utilizare

Pizza este mâncarea favorită a oamenilor. O comanzi atunci când ești cu prietenii, cu familia și mai ales în serile de film. Este un preparat universal, versatil, ce te lasă să dai frâu liber imaginației. Diverse ingrediente combinate vor reda un gust perfect. Dar, ai nevoie de un cuptor pizza special pentru a o prepara ca la carte.

Cuptorul de pizza se întâlnește adesea  în restaurante sau pizzerii. În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți oameni au început să-l achiziționeze pentru uzul casnic. Să îți creezi propria pizza acasă poate fi o activitate amuzantă pe care o poți realiza de unul singur sau în familie.

cel mai bun cuptor pizza

Scurt ghid de achiziționare a unui cuptor pizza

Înainte de a-l achiziționa, există câteva criterii de alegere pentru cel mai potrivit electrocasnic care corespunde nevoilor tale.

 1.     Dimensiunea și capacitatea

Prima caracteristică asupra căreia să-i oferi atenție este dimensiunea unui astfel de aparat. În cazul în care îți dorești să pregătești o pizza mai mică sau una de dimensiuni mai mari, cuptorul trebuie să fie potrivit pentru stilul tău.

Pentru o pizza mare, vei avea nevoie de un cuptor pe măsură, care să aibă o capacitate corespunzătoare. Asigură-te de spațiul pe care-l ai în bucătărie.

 1.     Materialul din care a fost făcut

Un astfel de cuptor pizza este realizat din anumite materiale, de obicei din oțel inoxidabil. Popular pentru durabilitatea sa și ușurința de curățare, el este înlocuitorul perfect pietrei sau cărămizii.

 1.     Izolația electrocasnicului

Ca și cuptorul obișnuit, este important ca cel pentru pizza să nu lase aerul să scape din interiorul său în timpul gătirii. Un cuptor care merită atenția ta este unul bine izolat și eficient energetic, distribuind căldura uniform.

 1.     Tipul de cuptor

Pe piață vei întâlni trei tipuri de cuptoare pentru pizza:

 1. pe lemne – este cel mai bun, dar nu poate fi folosit în interior; oferă un gust aparte mâncării;
 2. pe gaz – sunt mai rapide și ușor de folosit;
 3. electrice – este varianta cea mai potrivită pentru uzul casnic.

Cum se poate folosi un cuptor pentru pizza?

La fel cu orice alt electrocasnic, cuptorul pentru pizza se folosește conform instrucțiunilor de utilizare. Iată un mic ghid de utilizare a cuptorului:

 1. Pregătește cuptorul înainte de a fi utilizat – înainte de a-ți prepara pizza ta favorită, este important să pregătești cuptorul în funcție de tipul pe care l-ai ales; încălzește-l în prealabil și setează temperatura corespunzătoare;
 2. Setează termometrul – cuptoarele de pizza vin cu un termometru incorporat pentru a verifica sau seta temperatura maximă din acesta; se recomandă o temperatură de aproximativ 230-250 de grade Celsius;
 3. Pregătește pizza – adaugă sosul, cașcavalul și toate ingredientele care-ți sunt ție mai dragi; pune-o pe o tavă potrivită și introdu-o în cuptorul pentru pizza; evită deschiderea ușii pentru a verifica stadiul coacerii; cuptoarele mai performante vin dotate cu un bec sau temporizator ce te vor ajuta să o gătești perfect;
 4. Servește pizza – cea mai frumoasă parte a pregătirii unei pizza este de a te bucura de ea; după ce este gata, las-o puțin la răcit, iar alături de sosul tău favorit, bucură-te de delicatesa pe care tocmai ai făcut-o.

Cuptorul pentru pizza este un electrocasnic îndrăgit de multă lume. Marii adepți ai preparatelor italiene sunt de părere că un astfel de aparat nu are cum să lipsească din casă.

Pizza poate să fie preparată după rețete tradiționale sau cele mai noi tendințe. Astăzi ai la dispoziție întreg internetul și creativitatea ta pentru a da naștere unor noi preparate apetisante.

Așa a apărut și pizza cu ananas și uite cât de apreciată este. Cuptorul pentru pizza este un instrument excelent de pregătire a unei cine cum nu ai mai văzut.