Cum sa ai o alimentatie sanatoasa

Pentru ca termenul de bio este la mare cautare in ultimii ani, scriu acest articol pentru a oferi 3 mari sfaturi, des intalnite, pentru ceea ce inseamna o alimentatie sanatoasa.
  • Mananca la aceleasi ore, zilnic
Incearca sa faci in asa fel incat sa mananci zilnic cam la acelasi interval orar. Este foarte important sa iti inveti corpul sa primeasca alimentatie la anumite ore din zi, astfel el isi va programa digestia si va sti exact cand primeste mancare. Un corp este ca un computer, daca ii oferi foarte multe task-uri in acelasi timp, este posibil sa cedeze. Fa-i viata usoara trupului tau prin alimentatie.
  • Cauta produse cat mai naturale
Chiar daca este greu sa gasesti produse cu un procent cat mai mare de naturalete, acest lucru nu este chiar imposibil. Poate lumea se va uita ciudat la tine in supermarket cand o sa verifici eticheta fiecarui produs, dar mult mai usor de acceptat acest lucru decat sa stii ca mananci, de buna voie, sute de E-uri in niste produse care contin extraordinar de multe calorii. Alimentele naturale sunt acelea produse, de cele mai multe ori, la tara, in spatele casei. Producatorii inca sunt prin piete, deci nu sunt greu de gasit.
  • Mananca des, dar putin
Evita sa mananci foarte mult la o singura masa, iar apoi sa nu mai mananci nimic pentru restul zilei. Este cea mai mare prostie, pe care o facem cu totii atunci cand avem zile incarcate. Evitam sa mancam toata ziua, iar seara cand ajungem acasa, efectiv infulecam tot ce ne sta in cale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*