Cum să îți menții sănătatea prin obiceiuri zilnice

Se spune că nu știi niciodată destule despre acest subiect, dar și că este cel mai important, cu toate că ne canalizăm atenția pe subiecte mai puerile și lipsite de sens. Sănătatea, căci despre ea este vorba, este starea optimă a unui organism pe care trebuie să o întreținem prin diverse practici și obiceiuri regulate. Deseori suntem mult prea conectați în rutina noastră zilnică și ne forțăm fizicul și psihicul în direcții în care această stare normală suferă anumite afecțiuni. Din păcate, ne dăm seama de importanța sănătății doar atunci când nu o mai avem sau trebuie să luptăm pentru ea.

Cum să îți menții sănătatea prin obiceiuri zilnice care nu necesită efort sau investiții?

1. Bea mai multă apă

Am auzit expresia “consumă minim 2 litri de apă pe zi“ încât ni se pare că este deja clișeu, dar adevărul din spatele recomandării este simplu – corpul uman se naște cu 75% apă, este normal să împrospătăm zilnic această substanță pentru a fi sănătoși, deci lipsiți de afecțiuni.

Fie că ținem mereu lângă noi o sticlă de apă de care avem grijă să fie mereu plină sau fie că ne impunem să consumăm mai multe fructe și legume (fiind bogate în apă, pot înlocui consumul propriu-zis de apă), este important să depășim această limită de 2 litri zilnic.

2. Fă minim 30 de minute de sport pe zi

Sportul ne menține fizicul în parametri optimi, fiecare mușchi trebuie pus la treabă zilnic pentru ca sângele să-l “viziteze” și să-l mențină în starea normală de funcționare. Pe lângă sănătate, sportul este și un bun tratament pentru supărări, plictiseală, stări de neliniște. Dă-i voie sportului să fie cel mai bun psiholog al tău!

3. Evită mâncarea de tip fast-food

Încearcă să mănânci cât mai natural, cât mai sănătos. Mâncarea de tip fast-food nu este deloc un ajutor pentru starea ta de sănătate, ba dimpotrivă. Mănâncă regulat și cât mai multe produse naturale și diversificate. Fructele și legumele sunt baza sănătății!

1 comentariu

  1. În zilele noastre este tot mai greu să mănânci sănătos și să ai, în general, o viață sănătoasă, deoarece sunt foarte multe produse la care nici nu te gândești că nu sunt bio, crescute cu fel și fel de chimicale periculoase. În cine să mai avem încredere când vine vorba de alimentație?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*