Asistenta medicala in camin de batrani

camin de batrani

In cadrul centrelor rezidentiale, asistenta medicala este foarte importanta datorita complicatiilor si afectiunilor specifice varstei a 3-a. Pentru acest lucru, un camin de batrani ofera rezidentilor un personal de specialitate care sa le poata urmari starea de sanatate in permanenta si care poate interveni in caz de nevoie.

Supravegherea permanenta este la fel de relevanta in ingrijirea varstnicilor. Doar ideea ca este cineva mereu pregatit sa ii ajute le confera o stare de liniste si relaxare. In aceasta etapa a vietii, temerile privind capacitatea de functionare normala a organismului sunt foarte mari. Varstnicii simt deseori nevoia de a avea persoane alaturi de ei care sa ii poata ajuta in cazuri exceptionale.

Pe langa medicul de garda, caminele dispun si de medici stomatologici. O data cu trecerea timpului, multe dintre capacitati scad, intervenind afectiunile. In cazul in care se intampla acest lucru, personalul este gata sa actioneze in orice moment pentru ca pacientul sa beneficieze de un set complet de servicii.

Fizio-kinetoterapie, ortopedie, chirurgie sau gerontologie sunt alte exemple de sectii disponibile in astfel de centre. Singura grija a rezidentilor este de a-si conserva autonomia pe cat de mult posibil pentru ca de restul aspectelor se va ocupa echipa de profesionisti.

Reglementari stricte pentru un camin de batrani

Pentru ca persoanele varstnice fac parte din categoria de persoane cu un risc crescut de vulnerabilitate, un camin de batrani are la baza o legislatie ferma si foarte stricta. Respectarea fiecarui rezident este unul dintre principiile pe care se fundamenteaza activitatea zilnica a angajatilor.

Varstnicii se vor bucura de un ajutor de specialitate oferit in cele mai bune conditii. Mediul este foarte prietenos si placut, iar calitatea vietii intr-un astfel de centru este considerabil crescuta. De regula, la batranete foarte multe persoane ramane singure, ceea ce inseamna ca nu se pot bucura de ingrijire permanenta si nici de persoane cu care sa poata socializa.

Siguranta rezidentilor este pe primul loc in cadrul caminelor. Camerele sunt dotate cu paturi speciale, iar in cazul in care persoanele au probleme locomotorii, se vor asigura toate masurile necesare pentru a primi ingrijiri de specialitate.

Avizele de functionare ale caminelor sunt oferite in urma unor controale stricte, astfel incat, starea fizica si sanatatea persoanelor varstnice sa nu fie in vreun fel afectata. Conditiile igienico-sanitare sunt la cele mai inalte standarde pentru ca interesul tuturor este de a apara aceasta categorie de persoane.