Cele mai importante caracteristici pentru alegerea unor huse pentru telefoane

Cele mai importante caracteristici pentru alegerea unor huse pentru telefoane
Cele mai importante caracteristici pentru alegerea unor huse pentru telefoane

O husă de telefon este unul dintre cele mai importante accesorii pe care le vom achiziționa pentru noile noastre gadget-uri. Tocmai ce ți-ai luat un telefon nou.

Știi și tu cât de scumpe, dar fragile sunt. Garanția nu-ți acoperă mare lucru, iar o asigurare poate fi destul de costisitoare. Astfel, ai nevoie de o protecție în plus pentru a-l păstra întreg.

Se spune că marea majoritate a oamenilor își sparg telefonul în primele săptămâni de utilizare. Așadar, niște huse telefoane nu ar strica absolut deloc.

Ba din contră, îți vor proteja telefonul împotriva zgârieturilor, șocurilor exterioare sau altor factori fizici care l-ar putea afecta.

Preț huse telefoane

Pe piață vei găsi huse telefoane ieftine și continuând cu altele la câteva sute de lei, care de obicei sunt cele legitime, produse de producătorul adevărat al telefonului.

Totul depinde de cât îți dorești să scoți din buzunar. Husele sunt adevărate accesorii de protecție, însă, materialul, design-ul și modelul pentru care au fost realizate vor influența direct calitatea și prețul husei.

Designul husei este important

Orice lucru pe care ți-l achiziționezi dintr-un magazin de huse pentru telefoane trebuie să îl alegi în funcție de plăcerile și gusturile personale. 

Iubitor de artă sau de animale, călător, nomad, corporatist, omul tehnologiei, sufletul petrecerii, fiecare are propriile preferințe. Iar husele de telefon sunt o modalitate perfectă de a ne oglindi personalitățile sau hobby-urile.

Cu alte cuvinte, alege exact modelul care este pe gustul tău. Urmărește husele premium, deoarece ele sunt cele ce te vor ține multe luni de la achiziție.

Funcționalitatea unor huse telefoane

Probabil că te întrebi de ce acest criteriu este atât de important. O husă de piele poate să fie un accesoriu, însă pentru unii oameni este o garanție în plus că telefonul va fi protejat pentru o perioadă îndelungată de timp.

Principala sa datorie este să protejeze device-ul de:

 • umezeală;
 • praf;
 • zgârieturi;
 • șocuri.

Însă, este de dorit să aibă și o aderență suficient de bună. Astfel, telefonul nu-ți va aluneca din mână sau de pe o suprafață înclinată.

Unele modele sunt construite pentru a fi veritabile stații de încărcare, fiind huse telefoane în care sunt incorporate baterii externe. Este un lucru foarte important să ai o sursă de energie electrică pentru a-ți încărca telefonul atunci când te afli pe drum sau într-o excursie.

Materialul huselor pentru telefoane

Calitatea husei este direct proporțională cu materialul din care a fost realizată. Unele vor fi din piele, iar aceasta este bine cunoscută pentru viața sa îndelungată. Altele vor fi din plastic sau silicon.

La rândul său, materialul este un factor care influențează direct design-ul husei, implicit al telefonului tău Samsung. Astfel, gradul de utilitate și prețul sunt doar câteva caracteristici de care depinde materialul.

Tipurile pe care le vei putea găsi sunt:

 • pielea naturală;
 • pielea ecologică;
 • pielea sintetică;
 • plasticul;
 • fibra de carbon;
 • metalul;
 • siliconul;
 • textilul.

Tipuri de huse de telefon

Pe piață există o gamă variată de huse pentru telefon. Toate au fost construite pentru anumite necesități, dar și preferințe. Astfel, vei putea alege din:

 • husele de tip carcasă – sunt cele mai întâlnite modele; ele protejează spatele și lateralele telefonului; de obicei sunt fabricate dintr-un plastic foarte rezistent; unii producători aleg să ofere în prețul telefonului și o husă pe care o vei putea găsi în cutie;
 • husele tip flip – are o protecție superioară, deoarece îmbracă inclusiv ecranul telefonului; la unele modele, partea care protejează ecranul este detașabilă; poate fi realizată din piele sau alte materiale calitative; are spații separate pentru carduri, cărți de vizită etc.
 • huse tip bumper – nu sunt tocmai cele mai populare la noi în țară; sunt de fapt niște amortizoare care acoperă strict părțile laterale ale telefonului; sunt realizate de obicei din metal, plastic sau silicon;
 • husă tip banderolă – sunt destinate celor ce iubesc sportul; banderola se va fixa pe braț, iar telefonul iPhone va sta în siguranță cât timp te vei bucura de mișcare;
 • husele tip pouch – este similară unui săculeț; este o alegere iubită de femei.

Alege husa potrivită modelului tău de telefon și bucură-te de o „garanție extinsă” care-ți protejează fizic cea mai nouă achiziție a ta.