Cum pierde eMAG bani

Vreau să discut un pic despre pierderile pe care eMAG le efectuează din cauza reţelei lor de afiliere ProfitShare.

Am vorbit despre cum mai câştigă bloggeri bănuţi prin eMAG ProfitShare, de la aceea idee, vreau să continui puţin. eMAG pierde lunar zeci, poate chiar sute de mii de Euro pentru că durata lor de Cookie este una destul de mare, 30 de zile dacă nu mă înşel.

Deci vă daţi şi voi seama că orice vizitator care caută pe Google un produs IT, va fi redirecţionat în marea majoritate a cazurilor pe un site sau blog special conceput pentru afiliere. De aici, vizitatorul dă click pe link-ul de afiliere şi chiar dacă produsul nu este cumpărat în acel moment, vizitatorul este interesat de produs şi dacă va revenii pentru a face comanda, comisionul de 3% fuge în contul unui afiliat.

Sunt sute, mii de site-uri şi blog-uri care au plasate bannere de la eMAG ProfitShare, deci este foarte probabil ca multe vânzări să genereze comisioane afiliaţilor, chiar dacă comanda se face direct de pe site-ul eMAG, fără alte redirecţionări. Acestea fiind spuse, eMAG pierde o mulţime de bani datorită faptului că Cookies sunt plantate pe o perioadă de, repet, 30 de zile.

În 2012, produsele din categoria IT sunt cele mai vândute în mediul online, este mult mai comod pentru fiecare cumpărător să dea două-trei click-uri, să citească câteva comentarii despre respectivul produs şi să aştepte acasă curierul cu pachetul. Se vând produse mai mult ca niciodată prin intermediul internetului, mai ales din categoria IT.

eMAG pierde, şi pierde mult, dar datorită internetului au reuşit să îşi facă un super brand, datorită internetului au reuşit să aibă venituri fabuloase în ultimii ani, probabil că nici nu-i mai interesează “micile” pierderi de zeci sau sute de mii de Euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*