De ce sa alegi detergenti ecologici

Curatenia este una dintre cele mai comune sarcini impuse in cadrul unei familii.  Fie ca acest proces este indeplinit de catre o singura persoana, fie este realizat de toti membrii unei familii, prin rotatie, cel putin o data pe saptamana acest ciclu de revitalizare si improspatare a locuintei este conceput. 

Acest obicei se practica inca din cele mai vechi vremuri, in zilele noastre concretizandu-se, desigur, prin metode diferite de cele din trecut, evoluand de-a lungul timpului. Indiferent daca ne referim la obiectele ce sunt menite sa ajute in acest proces, ca aspiratoare, mopuri sau lavete, fie la produse in sine, ca detergenti ecologici, dezinfectanti sau odorizante, asupra tuturor acestora s-au produs progrese, ce sunt inca in continua crestere. 

detergenti ecologici

In zilele noastre, produsele de curatenie cele mai cautate sunt cele ce nu aduc niciun fel de degradare mediului inconjurator, incercand, astfel stoparea individuala a poluarii. Acest tip de produse, si anume produsele BIO sunt tot mai cautate de un numar in crestere de consumatori,

Produsele ce au la baza ingredientele naturale sunt din ce in ce mai recomandate de specialisti, dar totodata si cele mai cautate de catre consumatori, detergentii ecologici fiind cele mai apreciati.      

Cele mai eficiente tipuri de detergenti ecologici

  • Dezinfectantii BIO

Fie ca este vorba despre dezinfectanti pentru maini, fie pentru anumite suprafete, acest tip de produs nu poate lipsi nicidecum din casa unei gospodine.

Curatarea anumitor suprafete cu ajutorul produselor de curatenie normale nu este deajuns, ci pentru o siguranta maxima a disparitiei tuturor microbilor si a bacteriilor, benefice in acest sens sunt dezinfectantele de suprafete ce au la baza produse naturale, menite sa nu degradeze in niciun fel mediul.

Cand vine vorba despre dezinfectantul pentru maini, acesta este indispensabil atat pozitionarea sa in propria locuinta, cat si purtarea unui recipient de marimi reduse in geanta, pentru dezinfectarea dupa orice contact cu obiectele atinse si de alte persoane, ca cele din transportul public, clantele usilor, si multe altele. 

  • Detergenti sau balsam de rufe

Articolele de imbracaminte sunt cele mai importante aspecte ce redau cu acuratete detaliile caracteriale, cat si trairile noastre interioare. Asadar, vestimentatia constituie un aspect ce ne defineste in societate, hainele ingrijite si accesoriile de bun gust ofera o imagine si prejudecati pozitive, pe cand, in extrema cealalta, hainele neingrijite, sifonate si accesoriile ce nu se potrivesc deloc, confera o imagine nefavorabila.

Ingrijirea corecta a imbracamintei tine de modul de spalare, de detergentii si gramajul folosit, si de tratamentul de dupa procesul de spalare. Asadar, pastrarea calitatii initiale ale imbracamintei necesita multa grija si detergenti ecologici calitativi, pentru ca in final purtatorul sa se bucure de miresme placute, culori vii, si totodata de sentimentul ca natura este in siguranta datorita lui.

  • Odorizante bio pentru casa

Cu totii stim ca fiecare casa isi are mirosul ei unic, aceasta fiind dat de gradul de ingrijire a acesteia, produsele de curatenie folosite pentru obiecte, dar cel mai important odorizantele. Odorizantele sunt surse de mirosuri placute, ce sunt menite sa reimprospateze orice incapere. Acestea vin sub diferite forme, cum ar fi spary-uri, lichid administrat prin pulverizare sau cele in stare solida, dar si in diferite arome, cele florale fiind cele preferate. 

  • Sapun bio

Sapunul este unul dintre cele mai folosite produse din locuintele noastre, fie pentru curatarea mainilor, fie a intregului corp.

Sapunul in stare sa solida sau lichida, au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri, si continua sa fie cele mai utilizate si in prezent pentru mentinerea igienei personale.   

detergenti ecologici
  • Detergenti de vase

Recipientele de unde savuram zi de zi felurile noastre de mancare favorite trebuie sa aiba parte si ele de un tratament pe cinste. Detergentii de vase din comert pot contine diferite substante ce sunt relativ daunatoare consumului, de aceea trecerea de la astfel de detergenti de vase catre detergentii ecologici poate fi cea mai buna alegere pe care o putem face. Datarita compozitiei sale ecologice, cu produse ce provin din natura, acum putem avea si vase extrem de curate, dar si extrem de sigure pentru consumul viitoare mese. 

Ca si consumatori informati, utilizarea detergentilor ecologici ar trebui sa fie prima si singura noastra alegere atunci cand mergem la cumparaturi. Alegerea unor astfel de produse denota atat respectul personal, cat si pe cel acordat fata de mediul inconjurator, de natura si de toate minunile pe care aceasta le gazduieste.