Cum sa alegi cel mai potrivit mobilier de baie

In zilele noastre, mobilierul nu mai reprezinta neaparat o necesitate, functia de depozitare a obiectelor fiind mai degraba inlocuita de cea a decorarii. Asadar, mobilierul este utilizat in aducerea unui aport important de rafinament atunci cand vine vorba despre aspectul unei incaperi.

In decorarea unei noi camere sau in redecorarea uneia vechi, trebuie sa se ia in considerare o multitudine de aspecte, cum ar fi marimea acesteia, culoarea peretilor, a podelei si a geamurilor, obiectele deja existente sau pe care le detinem si urmeaza sa le pozitionam in acea incapere. Acestea fiind doar cateva dintre aspectele cele mai importante.

Fie ca vorbim despre culoare, model sau stil, alegerea mobilierului potrivit constituie mereu o alegere foarte grea. Tocmai din cauza diversitatii ce este oferita spre vanzare aceasta decizie este mult mai complicata decat suna. Ideile tale si alea familiei, poze inspirationale sau modelul luat de la cunostinte, toate acestea se amesteca in minte cand o astfel de alegere trebuie luata. 

mobilier de baie

Alegerea si asortarea culorilor tuturor pieselor si a accesoriilor, adaugarea altor elemente decorative sau verificarea marimii si a materialelor din care acestea sunt realizate, sunt doar principalele aspecte ce se iau in considerare intr-u achizitionarea pieselor de mobilier de baie. Aceste aspecte trebuie privite cu mare atentie, analizate de mai multe ori pana a se lua decizia finala, pentru ca alegerile facute sa se muleze exact pe preferintele si imaginea preconceputa asupra rezultatului.

Cand vine vorba de amenajarea unei locuinte, multe persoane nu acorda o atentie sporita asupra baii, concentrandu-se mai mult pe restul locuintei. Insa, ce nu stiu aceste persoane este ca baia reprezinta una dintre cele mai importante camere a fiecarei case. Aceasta incapere este una indispensabila in timpurile noastre, amenajarea sa cu toate utilitatile necesare activitatilor zilnice, dar totodata si decorarea acesteia dupa stilul personal, aflandu-se si in concordanta cu stilul celorlalte camere ale casei.

Toate camerele, obiectele si decoratiile unei locuinte trebuie sa fie relativ asemanatoare, pentru ca trecerea dintr-o camera intr-alta sa nu dea impresia tranzitiei in alta locatie.      

Alegerea unui mobilier de baie potrivit pentru locuinta ta

  • Armonia culorilor

Armonia dintre culori este cel mai important lucru in aspectul unei bai. Cu totii cred ca am intrat intr-o baie in care culorile erau prea inchise, sau prea banale, ori fie culorile erau alese la intamplare, fara gust.

Culoarea peretilor, a podelei si a mobilierului dau luminozitate baii, de aceea toate aceste trei lucruri trebuie sa fie de culori deschise, calde, ca Bianco Lucido, Grigio Perla sau Blu Pastello, oferite de Savini Due, nuante ce fac parte din colectia Fly.

Daca nu este posibila instalarea aceleasi nuante in intreaga camera, trebuie cautata, culoarea cea mai apropiata de aceasta.

Aceeasi poveste se aplica si accesoriilor, spre exemplu, lampile, vazele sau recipientele pentru sapun lichid ori sampon, fiind aspecte des neglijate, trebuie acordata atentie si acestor mici detalii, de preferabil culorile sa fie cat mai apropiate de cele a intregului mobilier de baie.   

  • Spatiul dintre obiecte

Spatiul unei bai este foarte important pentru aflarea marimilor si numarului pieselor de mobilier ce urmeaza a fi instalate.

O baie prea aglomerata o sa fie incomoda, iar la extrema cealalta, o baie prea goala o sa para incompleta, ecoul dandu-i o alura de incapere parasita. Asadar, marimea camerei trebuie sa se afle in raport direct cu cea a obiectelor propuse pentru instalare.  

Totusi, spatiul de depozitare nu trebuie sa duca la carenta unor piese indispensabile, ci intr-o incapere cu marimi reduse trebuie introduse obiecte de mobilier de baie de proportii reduse.   

  • Functionalitatea fiecaruia

Indiferent de spatiul de care dispunem, niciodata nu trebuie sa ne lipsim de un anume tip de mobilier de baie, insa recomandat este sa nu ne aflam nici in extrema cealalta, si sa imbulzim tot felul de obiecte nefolositoare intr-un spatiu relativ mic. Proportiile sunt foarte importante in structurarea unei bai, cel mai mult spatiu asigurandu-se cazii, vasului de toaleta, chiuvetei si, eventual a unui dulap multifunctional.  

Tocmai din acest motiv, colectia Fly a societatii Savindue ofera trei variante de marimi ale mobilierului, menite sa multumeasca toate tipurile de clienti, acestea mulandu-se perfect pe nevoile fiecaruia.    

  • Alegerea accesoriilor

Accesoriile sunt tocmai acele obiecte ce personalizeaza intregul aspect al baii. Fie ca alegem accesorii ca oglinzile sau corpuri de iluminat de diferite marimi si forme, fie ca vorbim de carlige de prindere a prosoapelor, un cos de gunoi sau unul de rufe, sapuniera sau covoras, toate acestea pot fi in acelasi timpul utile, cat si aspectuoase. 

Respectand toate acestea, este imposiblia amenajarea unei bai de prost gust, detaliile si alegerile unei companii rafinate oferind numaidecat efectul dorit de fiecare client.