Efectele secundare care pot aparea in urma tratamentului de epilare definitiva cu laser

epilare definitiva

Epilarea cu laser este o metoda de indepartare permanenta a parului nedorit de pe corp, care este tot mai frecvent efectuata in saloanele si clinicile de epilare definitiva.

Laserul functioneaza prin emiterea unor fasciculi de lumina la lungimi de unda diferite pe suprafata pielii vizate, putand astfel sa distruga foliculul pilos si facand imposibila recresterea firelor de par in zonele tratate.

Epilarea cu laser este, de asemenea, mai eficace si mai rentabila in comparatie cu alte metode de eliminare a parului. Marele avantaj este ca, in urma unui set de 5-6 sedinte de epilare definitiva cu laser, parul nu va mai creste deloc.

Cu toate acestea, exista cateva efecte secundare care pot aparea in urma tratamentului de epilare definitiva cu laser. Cele mai multe persoane experimenteaza roseata, umflare, durere si chiar vezicule in zonele pielii in care a actionat laserul.

Umflarea dupa epilare definitiva

Umflarea este cel mai frecvent efect secundar care apare in urma tratamentelor cu laser. Aceasta neplacere este cauzata de caldura din fasciculii laserului si ramane vizibila intre 24-48 de ore de la efectuarea sedintei. Exista, insa, geluri de racire care se pot aplica in zonele respective pentru a reduce inflamarea. Daca lucrurile sunt chiar mai serioase, se pot folosi crème anti-inflamatorii.

Roseata

Roseata este, de asemenea, un efect secundar frecvent experimentat de multi care isi indeparteaza parul cu laserul. Acest lucru este cauzat de largirea vaselor de sange care permit vindecarea naturala a zonei tratate. Roseata poate aparea, totodata, din cauza iritatiei folicului pilos.

Durerea apare la epilare definitiva?

Durerea apare din doua motive. Fie tratamentul nu este facut in mod corespunzator, fie este un efect al laserului. Esteticianul aplica, de obicei, o crema anestezica inainte de tratament si un gel de racire pentru calmare dupa tratament. Daca durerea persista, se poate folosi un cub de gheata pentru ameliorare.

Vezicule

Veziculele sunt cauzate de dispozitivele invechite care nu sunt echipate cu un mecanism de racire. Sansele de aparitie a veziculelor sunt chiar mai mari in cazul in care organismul a fost expus la soare inainte sau dupa sedinta de epilare definitiva.