Ce este parodontoza?

Parodontopatia, cunoscuta de cei mai multi ca parodontoza, este o boala a tesuturilor din jurul dintilor care de cele mai multe ori duce la pierderea acestora, chiar daca smaltul este intact iar dintii sunt intr-o stare foarte buna. Chiar daca in ultimul timp s-au facut progrese importante in dezvoltarea de tratamente pentru aceasta boala, cei mai multi stomatologi de la noi din tara o considera incurabila si recomanda pacientilor extragerea dintilor care sunt afectati de aceasta boala, urmata de realizarea de lucrari protetice (implanturi dentare, punti dentare, proteze).

Un nou tratament pentru parodontoza este acum disponibil, la un pret avantajos, pentru pacientii care sufera de aceasta boala. Folosind tehnici noi, digitale, combinate cu sedinte de igienizare profesionala a cavitatii bucale, orice parodontolog poate vindeca parodontoza, chiar si atunci cand aceasta este prezenta in faze avansate, cand dintii afectati au inceput deja sa se miste. Aceasta tehnica este numita Electronic Doctor si este patentata de un medic roman care a tratat deja in acest fel pacienti din toata Europa.

In ce consta acest tratament?

Tratamentul pentru parodontoza Electronic Doctor se deosebeste de alte metode de stopare a parodontozei prin faptul ca este minim-invaziv (nu presupune interventii chirurgicale la nivelul gingiilor sau utilizarea de agenti chimici). Practic, dupa ce in prealabil se face o igienizare profesionala a cavitatii bucale (detartraj, periaj profesional, etc..) se foloseste dispozitivul Electronic Doctor care, prin emisie de unde electromagnetice de diferite frecvente, stimuleaza regenerarea tesutului din jurul dintilor. Dupa 5-6 vizite la clinica se obtin rezultate: gingia isi recapata culoarea, inflamatiile dispar iar tesutul osos din jurul dintilor se reface. Dispare astfel mobilitatea dentara si dintii sunt salvati. Ulterior, doar prin pastrarea unui nivel de igiena corespunzator, se pastreaza rezultatele.

Avantajele Electronic Doctor

• Este tehnica minim-invaziva, deci este recomandata tuturor pacientilor;
• Se pot salva chiar si dintii care au mobilitate de gradul 3
• Nu este necesara folosirea de anestezic
• Pacientul poate urmari in clinica stomatologica un program TV in timpul sedintelor de regenerare electromagnetica
• Pretul foarte mic (in comparatie cu pretul implantelor dentare)

Alte aplicatii ale acestei tehnici

Tratamentul Electroni Doctor poate fi folosit si pentru prevenirea parodontozei. Cum parodontoza
este de cele mai multe ori si o boala mostenita (factorul genetic este unul dintre cele mai populare
cauze), prevenirea acesteia este necesara daca in familia pacientului au fost cazuri de parodontoza.
Cu alte cuvinte, daca parintii si bunicii tai au ramas fara dinti de la 50-60 de ani, este foarte posibil ca
si tu sa suferi de parodontoza.

Iata cateva afectiuni care pot fi tratate foarte rapid, in doar cateva sedinte:
• Gingivita
• Sangerarile gingivale
• Peri-implantitele
• Mobilitatea dentara cauzata de lucrari dentare incorecte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*