Saltele și pătuţuri pentru un somn liniştit

Ca orice părinte sunteţi interesat de cum trebuie hrănit copilul dumneavoastră, de cum trebuie educat şi multe alte lucruri care ţin de comportamentul micuţului, uitaţi însă un aspect căruia trebuie să îi oferiţi mai multă atenţie, salteaua pe care va dormi copilul tău un timp semnificativ. Nu trebuie să vă gândiţi că dacă cumpăraţi o saltea mai ieftină va fi cea mai bună soluţie deoarece cu siguranţă gândiţi că acestea vor creşte odată cu micuţul dumneavoastră. Dacă copiii depăşesc cu uşurinţă pantofii, hainele şi alte elemente nu înseamnă că vor depăşi într-un timp foarte rapid şi salteaua. Este o investiţie care trebuie făcută pentru creşterea sănătoasă a micuţului dar şi pentru ca acesta să aibă un somn liniştit.

Un copil în creştere trece printr-o permanentă schimbare fizică de aceea are nevoie de o saltea care să îi ofere un suport adecvat pentru corp, mai ales pentru coloana vertebrală. Dacă este de o calitate mai bună şi somnul micuţului va fi la fel, un somn odihnitor este vital pentru sănătatea unui copil.

Când căutaţi să cumpăraţi aceste saltele trebuie să luaţi în considerare mai mulţi factori. Siguranţa este cea mai mare îngrijorare, de aceea trebuie să ne asigurăm că nu este confecţionată din materiale toxice. Trebuie să fie puţin tare dar totuşi confortabilă, deoarece este foarte importantă în modul de dezvoltare al micuţului.

Pentru ca micuţul tău să beneficieze de confort trebuie ca mărimea salteluţei să fie mai mare decât dimensiunea lui, asigurând astfel o dezvoltare normală. În zona capului elasticitatea trebuie să fie mai mare. Este un accesoriu de mobilier care nu va fi schimbat mult timp de aceea trebuie să acordăm o mare atenţie tuturor aspectelor care ţin de siguranţa copilului. Învelişul trebuie să fie confecţionat numai din bumbac, lână sau mătase fiind suportate decât de către adulţi. Pentru ca micuţul să aibă o poziţie corectă de somn acesta trebuie învăţat, evitând astfel să adopte poziţii care îi pot afecta starea de sănătate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*