Înghețata, nelipsită în sezonul estival

Plăcerea verii, înghețata este omniprezentă în consumul românilor. Cine spune “vară” spune defapt “înghețată” fără îndoială. Când căldura și soarele ies la iveală, înghețata este primul lucru care apare în mintea iubitorilor de dulce și nu numai.

Alpin 57 Lux este înghețata care întrece limitele gustului în sensul bun al cuvântului. Își desfășoară activitatea într-o fabrică din județul Alba și se află printre cele mai mari companii de înghețată din țară.

Înghețata în diferite forme

Înghețata se degustă în diferite forme, la cupă cu una, două, sau trei porții, pentru a le mânca cu lingurița sau chiar la cornet, învelite de diferite toppinguri, acestea sunt cele mai bune delicii ale verii.

Acest tratament răcoritor este adesea revizuit pentru a vă trezi papilele gustative și a satisface toți clienții. Departe de sorbetul de lămâie și înghețata tradițională de vanilie, producătorii de înghețată oferă acum rețete originale și creative pentru a oferi o experiență gustativă de neuitat. Fie că sunteți pasionați de înghețată industrială, înghețată italiană sau înghețată artizanală, veți putea descoperi la Alpin 57 Lux fiecare aromă de vară care vă vor face să călătoriți.

În fiecare vară, putem observa apariția noilor concepte și arome noi care reinventează gustul și experiența vizuală a consumatorilor. Sorbetele de pepene verde, pepene galben sau ghimbir, menta, busuioc sau înghețată de rom se alătură astfel tradiționalului sorbet de căpșuni, bățului cu aromă de piersică, granita de ananas și înghețată de ciocolată neagră.

Gheața face parte din dieta noastră de foarte mult timp. Originea sa datează din cele mai vechi timpuri. Abia în secolul al XVII-lea am început să folosim alte ingrediente precum laptele, ouăle, zahărul și aromele, rezultând înghețata pe care o cunoaștem astăzi și de care nu ne mai săturăm uneori.

Multă vreme înghețata a fost un fel de mâncare rezervată regilor și celor bogați. Din fericire, acum toată lumea se poate bucura de varietatea de arome și formate ale acestui aliment bogat și răcoritor. Dar, în afară de gustul său plăcut, înghețata încorporează elemente importante pentru dieta noastră, ceea ce o face un produs foarte complet și echilibrat, dacă nu este suprautilizat.

Deci, care sunt principalele substanțe nutritive din înghețată, miturile asociate cu acest aliment? Dar asta nu este tot: procesul de congelare a înghețatei este, de asemenea, important. Pentru aceasta folosim cilindri orizontali răciți din exterior. În timpul înghețării, răzuim gheața care se formează pe pereții cilindrilor, pentru a împiedica cristalele de gheață să devină prea mari și, prin urmare, să fie granule pe limbă. În plus, aerul poate fi introdus și în amestec pentru a face înghețata și mai cremoasă și mai aerisită.

Inghețata: un aliment foarte nutritiv

Înghețata nu mai poate fi văzută ca o simplă delicatesă. Un studiu realizat de Departamentul de Nutriție și Științe Alimentare de la Universitatea din Barcelona a spulberat miturile care i-au fost atribuite și a arătat că înghețata este un aliment foarte sănătos și hrănitor, care oferă elemente importante în alimentația copiilor și a adulților.

Inghețata făcută cu lapte este o sursă importantă de calciu. Conform acestui studiu, 100 de grame de gheață contribuie între 7 și 17 la sută din aportul zilnic recomandat de calciu. Acest lucru îl face deosebit de potrivit pentru copii, femei însărcinate și mame care alăptează, deoarece au nevoie de cantități mai mari de calciu în dieta lor.

Proteinele prezente în înghețată au o valoare biologică și nutrițională ridicată, deoarece conțin toți aminoacizii esențiali pentru buna funcționare a corpului nostru. Aportul de proteine ​​al înghețatei pe bază de lapte este comparabil cu cel al laptelui. Utilizarea acestuia ar acoperi între 5 și 10 la sută din necesarul zilnic de proteine. Gheața conține, de asemenea, vitaminele A și B și alte minerale decât calciu, cum ar fi fosfor, magneziu și potasiu. În plus, dacă includeți ingrediente precum fructe, cacao sau fructe uscate, înghețata este îmbogățită cu alți nutrienți, făcându-l un aliment foarte complet.

Pe de altă parte, înghețata are un conținut moderat de energie, deci poate fi perfect inclusă într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Deci, valoarea calorică a 100 de grame de înghețată variază de la 150 la 300 de calorii, ceea ce este mult mai mic, de exemplu, decât produsele de patiserie. Sorbetele, alcătuite din fructe, zahăr (în cantitate mai mare sau mai mică) și apă pot fi consumate odată ce fructul a fost încorporat într-o dietă.

A-ți crea propria înghețată elimină anumite componente și adaugă altele, lucru care nu este posibil cu înghețata industrială. Pentru copiii de vârstă preșcolară și școlară, înghețata Alpin 57 Lux este o opțiune excelentă pentru a o gusta vara: sorbet de fructe, înghețată simplă sau înghețată cu iaurt. Oricum ar fi, trebuie să fie produse în care puteți avea încredere.

Inghețata Alpin 57 Lux este apreciată de pofticioșii mici cât și de cei mari pentru ca este racoritoare, dar mai ales pentru ca este delicioasă! Pentru romani, majoritatea spun că mănâncă înghețată în sezonul estival, chiar și în timpul iernii.