Mărgele – diferite forme, nuanțe contrastuale și materiale

margele

Accesoriile sunt o picătură de culoare în alegerea noastră vestimentară, pe lângă accesorii și îmbinările contrastuale. De această dată drept subiect principal vor fi mărgelele, care vin într-o gamă variată de modele care satisfac toate gusturile. Fie că vorbim despre mărgele Cehia, mărgele de sticlă, de lemn, tip Pandora sau de cele acrilice, pe toate le vom regăsi în acest articol.

Mărgele de lemn

Modelul acesta de mărgele este un model ce datează de câteva mii de ani și își are proveniența încă din triburile sătene, ei înșirând oasele animalelor pe post de podoabe deoarece se considera că acestea îi protejau de acel animal sau îi făceau să aibă puterea acelui animal. Un model clasic care este purtat și în zilele noastre, dar care este adaptat cerințelor și nevoilor clienților. Câteva tipuri de mărgele de lemn de pe Margele.ro ar fi:

Mărgele de lemn cub  – un model subapreciat care este purtat de iubitorii de forme asemănătoare zarului.

Mărgele de lemn mix – o categorie de mărgele cu dimensiuni preselectate. Unul din modelele principale este cel de joystick.

Mărgele de lemn sfere – pentru pasionații de modele sferice.

Mărgele inel lemn natur – unul din cel mai întâlnit aspect de mărgea, dar care încă atrage privirile celor din jur.

Revenind la istoria accesoriilor, atunci când oamenii au descoperit uneltele și posibilitatea de a găuri anumite obiecte, numărul lucrurilor create a fost din ce în ce mai variat: coji de semințe, coji de nuci, dinți de animale și oase care au fost descoperite de arheologi ca fiind găurite și transformate în podoabe de oameni. Pe măsură ce omenirea a progresat, mărgelele de lut au apărut și au început să fie perfecționate prin acoperirea lor cu email.

margele de lemn

Mărgelele din sticlă

Cu mai bine de 3000 de ani în urmă au fost create mărgelele din sticlă. Arta de a mărgeli în zilele noastre a ajuns la un nivel înalt și încă este o artă foarte apreciată pentru frumusețea și elementele sale de design. Un rol important în această artă l-au jucat egiptenii care au combinat pentru prima dată mărgelele din sticlă, pietre prețioase și cele semi-prețioase cu metalele prețioase cum ar fi aurul sau argintul și s-a dovedit a fi uimitoare. Primele bijuterii pe bază de cupru datează de acum 7000 de ani. Industria mărgelelor a devenit foarte căutată atât de mult încât acestea au fost folosite în comerțul din întreaga lume antică.

În zilele noastre, majoritatea bijuteriilor și mărgelelor moderne sunt realizate cu materiale de înaltă calitate și de cele mai multe ori au un preț mai ridicat. O alternativă a acestora sunt bijuteriile făcute din plastic, din sticlă sau din metale, dar și din pietre semi-prețioase. Un lucru pozitiv este că în prezent oricine le poate purta, spre deosebire de vremurile din trecut, când numai bogații și aristrocrații își rezervau dreptul de a le purta.

margele sticla

Prin ce se remarcă mărgelele din sticlă?

Sticla, deși este adesea privită ca un simplu material convențional, ea este în realitate un material care poate sta la baza unor bijuterii cu adevărat impresionante și originale. Având diferite forme și culori, bijuteriile din sticlă pot acompania o varietate de țesături. Dincolo de acest aspect, bijuteriile din sticlă denotă bunul gust și eleganța în același timp.

Ce bijuterii din sticlă poți alege de pe Mărgele.ro?

Dacă ești o admiratoare a bijuteriilor din sticlă sau ești un domn în căutarea unui cadou elegant, pe site sunt pregătite pentru tine cea mai largă varietate de modele accesorizabile ce dispun de forme interesante și o paletă de culori pe care le vei putea integra perfect în ținutele tale.

Mărgelele de sticlă vin în diverse modele și culori pentru confecționarea bijuteriilor originale pe care vi le-ați dorit dintotdeauna: de la mărgele rotunde sau mărgele lampwork până la clasicele mărgele de sticlă în formă de cub de zar.

Mărgele acrilice

Ultimul model discutat pe această temă este model acrilic, perfect pentru realizarea bijuteriilor, martenitelor și a decorațiunilor. Știi celebra numărătoare cu 100 de bile folosită de noi, micii copii, pentru a învăța numerele? Majoritatea au la bază fie plastic, fie mărgele acrilice. Iar acum că ne-am adus aminte de copilărie, este bine să știm că cele mai calitative modele sunt cele cu litere și cele plate. Dar dacă vrei să-ți aduci aminte de copilărie, știi deja ce model trebuie să alegi.

Date de contact Margele.ro: