Natura, un nou trend in design-ul de interior

Culorile neutre vor avea parte de o revenire importanta in amenajarile interioare. Culorile socante  ale sezoanelor trecute vor lasa locul unei imagini mai linistitoare, mai calma mai rezonanta cu elementele insporate din natura. Neutru nu inseamna lipsa de culoare sau plictiseala deoarece zonele de focalizare nu trebuie neaparat sa fie mereu pline de culoare sau bazate pe culoare.

Formele sculpturale, texturi interesante, finisaje luminoase si pentru un plus de armonie si culoare, atmosfera se completeaza perfect cu motive inspirate din natura. Nu conteaza cat de avansata este societatea noastra si ce ultratehnologie este folosita in prezent, nimeni nu-si poate dezice originile, natura in puritatea ei ca forma si culoare – motiv inspirational ce va predomina acest an al schimbarilor si reinventarilor amenajarilor interioare.

Verdele reprezinta culoarea care ne inspira, care ne da energie si buna-dispozitie. Natura ne ofera aceasta sublima culoare pe care vrem anul acesta sa o transpunem in amenajarea locuintelor pentru un plus de vitalitate si creativitate. Pentru cei ce iubesc natura si casele in natura, dar care inca locuiesc in spatiile inguste de apartament propunem ca in acest an sa aiba in vedere transpunerea naturii in propria locuinta, o schimbare benefica starii generale pentru fiecare din noi.

Daca va place textura muschiului verde de padure, va recomandam sa va oferiti senzatiile placute conferite de acesta, folosind accesorii in amenajarea interioara care sa fie inspirate din natura. Ganditi-va cum iesind din baie calcati pe covorul moale si catifelat ce aduce a muschi de padure sau poate preferati textura ierbii, toate acestea va sunt acum la dispozitie, este anul  in care creativitatea nu trebuie sa aiba limite. Lasati natura sa va cuprinda spiritul si locuintele pentru a va face viata de zi cu zi mai frumoasa, mai plina de viata.

Cumparati plante mari si amplasati-le in zonele cheie ale casei, zonele care sa va inspire si care sa genereze energii pozitive. Traiul cat mai natural, cat mai curat spre acest ideal tindem atat ca alimentatie, stil de viata cat si ca ambianta, iar toate aceste elemente trebuie sa fie corelate starii de vitalitate ce o genereaza natura. Va recomandam in cele ce urmeaza cateva idei pentru a va aduce natura in viata dumneavoastra, in ambianta personala.

Mici fantani de apa de interior  reprezinta un element cheie al decoratiunilor inspirate din natura – oamenilor le place sa stea in apropierea zonelor cu apa iar susurul lin al acesteiai va relaxa, va induce o stare generale de liniste si calm.

Plantele mari merg atat in living-uri, dormitoare, cat si in bai, care vor crea o atmosfera plina de culoare, extrem de odihnitoare. Cumparati flori proaspete, veti vedea ca starea de spirit vi se va schimba pe loc, veti fi mai zambitori si mai ingaduitori, mai energiciti si plini de viata.

Adunati-va pietricele pe care sa le folositi in  diverse onramente amplasate in zone cheie precum in fafuria plantelor sau in vase speciale unde sa completati cu conuri de pin, ghinde si tot ce va inspira sa colectati dintr-o padure. Senzatii nebanuite va vor patrunde in tot corpul si va veti simti mai optimisti si mai vigurosi.

Folositi tapetul cu texturi inspirate din natura sau tablouri cu diverse peisaje din diverse perioade ale anului pentru a aduce un plus de culoare ambientului natural nou creat.