MagLine.ro – Huse, Folii si Incarcatoare pentru toate device-urile

In zilele noastre, tehnologia ne ocupa tot mai mult timp din viata, omenirea petrecand din ce in ce mai mult timp in compania aparatelor electronice, mai ales a telefoanelor mobile, gadget-uri ce au devenit cele mai utilizate obiecte din aceasta categorie, aflandu-se printre putinele aparate electronice ce pot fi transportate cu usurina.

Tocmai micsorarea continua a acestora a avut ca scop, atat integrarea intr-un singur dispozitiv a mai multor functii ce erau indeplinite de diferite aparate, in mod individual, ca de exemplu, aparatul de fotografiat sau de filmat, radio-ul sau accesarea internetului, cat si portabilitatea. Abia in iarna anului 1942, telefonul mobil a devenit portabil, greutatea fiind factorul ce l-a determinat pe Martin Cooper, inginer a companiei Motorola, sa reduca considerabil atat marimea, cat si greutatea, care pe atunci putea atinge greutatea de 2,5 kg, permitand astfel deplasarea sa in orice buzunar.

Cu timpul, datorita calitatilor multiple adaugate in lista functionalitatilor telefoanelor mobile, aceste aparate au ajuns sa utilizeze inteligenta artificiala, fiind numite astfel dupa englezescul smartphones.  

Nici smartphone-urile din zilele noastre nu scapa de evolutia ce se afla in plina desfasurare, noi modele ce indeplinesc noi functii invoatoare nu intarzie sa apara, fie o data pe an, fie mult mai des de atat.

Oricum ar fi, ce este limpede, este faptul ca prin intermediul telefoanelor mobile, ne putem bucura astazi de toate plusurile pe care le insumeaza un astfel de aparat. Deplasarile la biblioteca, efectuarea de calcule dificile, ascultarea melodiilor preferate, socializarea, sau multe altele, nu mai necesita deplasari sau masinarii suplimnetare.

Cu toate acestea, telefoanele dispun de calitatea de a se conecta si cu alte accesorii, cum ar fi accesoriile audio, precum casti audio, conectivitate realizata prin cablu ori bluetooth, microfoane, ori boxe portabile. Aceste accesorii pot veni la pachet cu smartphone-ul achizitonat, ori pot fi obtinute ulterior. 

Este evident faptul ca, intrunind atatea functionalitati, si pretul unui astfel de telefon mobil este pe masura, protejarea corespunzatoare a dispozitivului fiind fundamentala.

Siguranta si protejarea telefonului mobil reprezinta un scop primordial zilnic, deoarece el este cel ce ne gazduieste numeroasele date, fotografii sau amintiri.

Pentru a realiza acestea este necesara echiparea sa cu toate accesoriile de protectie necesare. Luarea unor masuri de preventie, nu va face nimic altceva decat anticiparea si, eventual, prevenirea unui eveniment nefast ce se poate abate asupra integritatii telefonului tau.

Cele mai folositoare accesorii pentru asigurarea protectiei ridicate a telefoanelor si a tabletelor, sunt:

  • Foliile de protectie

Fie ca este vorba despre foliile de plastic, ce sunt menite protejarii impotriva zgarieturilor si pastrarii luciului initial, fie ca ne raportam la foliile de sticla, ce au aceleasi roluri, adaugandu-li-se si cele de protectie impotriva ciobirii sau a spargerii ecranului in urma socurilor mecanice, aplicarea unei folii de protectie poate fi cea mai buna alegere anticipativa facuta.   

  • Husele de protectie

Indiferent daca vorbim despre husele de protectie pentru telefoane sau tablete, acestea sunt impartite in trei categorii, dupa cum urmeaza:

  • Huse din silicon
  • Huse capac dur
  • Huse tip carte

Daca primele doua sunt destinate protejarii exclusiv a partii inferioare a telefonului, mai exact a capacului, pe cand cea de a treia categorie este destinata protejarii integrale, atat a ecranului, a partilor laterale, cat si a capacului.   

  • Incarcatoarele

Probabil acest punct nu pare a avea relevanta. Insa, incarcatorul este cel mai important accesoriu cand vin vorba de telefoanele mobile, fara de care accesarea acestora nu ar fi posibila. Viata bateriei telefoanelor mobile atarna, intr-o mare masura si de calitatea si frecventa utilizarii incarcatorului. Tocmai de aceea, acele incarcatoare clasice, de perete, au fost suplimentate si de cele auto sau wireless, evitand astfel uzarea slot-ului de incarcare.   

Dupa cele mentionate mai sus, accesoriile par a fi doar necesitati, insa acestea au, desigur si scopul de a infrumuseta, da a aduce un strop de culoare, de a personaliza obiectul cu care petrecem o mare perioada din zi.