Pentru o miere mai buna cumpara hrana albine de calitate

Asa cum toate insectele isi au utilitatea, la fel si albinele au rolul lor in asigurarea unui ciclu natural aflat sub control. Este vorba despre un rol primordial, ce consta in sustinerea vietii si echilibrului, atat a regnului plantae, cat si a celui animal, vietile oamenilor si a multor animale depinzand de inmultirea, cresterea si inflorirea tuturor plantelor, procese ce au loc doar prin polenizare, actiune realizata exclusiv de albine.

Albinele fac parte din familia apidelor, traind in familii organizate ierarhic, numite si roiuri, efectuand produse apicole, ca miere si ceara, cu ajutorul picioarelor inferioare, ce sunt adaptate pentru culegerea si transportarea polenului.

Deci albinele sunt cele mai utile insecte pe care le are in grija planeta noastra, fiind asa-zis imblanzite de om, fiind ingrijite si exploatate pentru produsele apicole, produsele cu efect medicianal, ca de exemplu, propolisul, laptisorul de matca sau capaceala, ce sunt folosite la intarirea imunitatii, tratarea virozelor sau in conceperea de produse cosmetice.

Asadar, prin lipsa albinelor, este de la sine inteles ca, ar rezulta si disparitia intregilor vietati de pe Pamant, deoarece in lipsa polenizarii, circuitul normal de ereditare a plantelor nu ar mai fi posibil.

Cu toate ca albinele sunt atat de pretioase, aceste mici vietati nu par a fi apreciate la adevarata lor valoare, multe dintre proprietatile produselor lor nefiind inca cunoscute de marea majoritate, mierea fiind vazuta mai mult ca pe un desert, si nu ca pe un mixt de medicamente obtinut in urma combinarii polenului a mai multor tipuri de plante. Fermierii folosind in principal albinele pentru comericalizarea sau pentru uzul personal al mierii, polenizarea dirijata aflandu-se pe locul al doilea.

In captivitate albinele, in mare lor majoritate duc dorul mediului natural, mai ales cand vine vorba despre a cumpara hrana albine de pe apis-blaj.ro, aflandu-se in grija omului, cel din urma trebuie sa asigure un aport nutritiv imbelsugat, pentru ca rezultatele productiei sa fie satisfacatoare.  

Cum hrana constituie cel mai important aspect ce influenteaza productia, focusarea pe comutarea, in asa fel incat, hrana inlocuitoare sa fie cat mai apropiata de cea pe care si-o procurau singure, direct din natura, se afla pe primul loc.

  • Siropurile

Multi apicultori aleg sa inlocuiasca hrana albinelor cu diferite siropuri, care pot avea ca materie prima cereale, porumb, citrice, papadie sau indulcitori naturali, cum ar fi stevia, melasa sau siropul de artar, pentru a avea certitudinea oferirii unei hrane bogate si nevatamatoare pentru micile vietati. 

Totusi, multe persoane aleg siropuri pe baza de zahar, acesta fiind cea mai rapida si cea mai la indemana metoda posibila, zaharul aflandu-se in stocul oricarui centru comercial.

Dar oare este acesta un inlocuitor potrivit? Ei bine, si da, si nu. 

Solutiile din zahar numara printre primele alegeri pe care apicultorii le iau in calcul. Acestea se pot utiliza pentru hrana exclusiv, dar nu si pentru productie. Se stie ca lucrurile bune nu vin niciodata pe cai usoare, iar albinele ne pot demonstra cel mai bine acest fapt. Prin hranirea in scopul productiei de miere cu preparate din zahar procesat, mierea va contine la randul ei un procentaj destul de considerabil din acele zaharuri. 

Aceste solutii sunt foarte simple de obtinut, fie se pot prepara homemade, fie pot fi achizitionate gata de folosire. Pentru incercarea de a imita variantele din magazine a unui astfel de sirop, nu este nevoie decat de fierberea masurilor egale de zahar si apa, diferand doar cantitatea dorita. 

  • Mierea

Mierea deja extrasa de pe ramele stupilor poate fi refolosita pe post de energizant, dupa o lunga iarna de inactivitate.

Mierea se afla printre cele mai nimerite tipuri de hrana, deoarece reprezinta un produs natural, hranitor, un aliment complet pentru recapatarea puterilor pierdute dupa luni de sedentarism, inghet si hrana artificiala.

  • Turtele

In contextul de fata nu este vorba despre vreun preparat traditional, ci de un amestec ce este destinat sa hraneasca si sa mentina intacte puterile albinelor  pana la lasarea primaverii. Acest amestec poate contine substante ca maltoza,  zaharoza, fructoza, glucoza, amidon, zahar din sfecla sau proteine, toate acestea avand rolul de inlocuire a nectarului, cu substante ce sunt usor de digerat si care priesc micilor insecte.

Fie ca sunt administrate pe timpul ierni, fie in orice moment al anului, turtele constituie cele mai nimerite optiuni pe care un apicultor le poate administra intr-u hrana albinelor.

Ingrijirea albinelor pare o activitate destul de usoara, insa, numai prin experimentarea proprie a albinaritului se pot descoperi intr-adevar toate dificultatile si obstacolele aferente.   

Datele companiei

Date de identificare: SC Apis SRL

CUI:1766210, Nr. de inmatriculare: J01/34/1991

Adresă: Blaj, jud Alba, str. Gh Baritiu, nr 32(zona industriala, fosta Fabrica Bergenbier)

Telefon: +40-745-582-990 / +40-0758-083-784

E-mail: [email protected]

E-mail comenzi: [email protected]

E-mail facturi: [email protected]