Rechizite scolare pentru gusturile fiecarui copil

Indiferent de varsta, emotiile inceperii noului an scolar ii incearca nu numai pe viitorii invatacei, ci si pe parintii acestora, apropierea toamnei constituind si venirea sezonului de cumpraraturilor. Griji precum adaptarea, socializarea, sau echiparea viitorilor elevi in mod corespunzator, cu toate obiectele si materialele de care au nevoie in ciclul de invatamant pe care urmeaza sa il frecventeze.

Echiparea completa a copiilor trebuie facuta din timp pentru ca amanarea pe ultima suta de metrii se poate transforma intr-un adevarat cosmar. Grijile de acest gen sunt mereu lasate pe umerii parintilor, copiii fiind mult mai preocupati de bucuria intoarcerii la scoala, de revederea cu colegii, prietenii sau profesorii.  

Insa, mereu acest gen de achizitii devine interesant, multitudinea ofertelor de pe piata, entuziasmul copiilor, culorile, formele, personalizarile si multe altele transforma an de an  cumparaturile in distractie.  

Fie ca este vorba despre ciclul primar, gimnazial sau chiar liceal, parintii au mereu pregatita o lista de cumparaturi compacta, pentru a nu lasa cele mai mici detalii sa scape. Cele mai populare rechizite scolare de pe Gutuie.ro care se regasesc si pe listele de cumparaturi ale parintilor sunt:

  • Caietele si blocnotes-urile

Indiferent de varsta copilului tau, cumpararea mai multor caiete decat credeti ca este esential. Daca sunt prea multe, o sa fie folosite pe parcursul anului, insa daca numarul lor este prea mic, o sesiune de cumparaturi trebuie din nou stabilita.

Caietele mici, cele studentesti sau cu foaie velina, blocurile de desesen, toate aceste alegeri pot deveni coplesitoare, insa ghidul cel mai nimerit este varsta si clasa in care urmeaza sa treaca copiii.  

  • Instrumentele de scris

Instrumentele de scris sunt esentiale memorarii calupurilor de  informatii la care copiii sunt supusi in fiecare zi. In sistemul de invatamant romanesc sa utilizeaza de foarte mult timp metoda luarii notitelor, astfel predarea fiind mai productiva.

Odata cu inscriptinarea datelor pe colile de hartie, copii isi indreapta atentia catre receptarea si intelegerea mesajului, astfel, memorandu-l, memoria vizuala jucand si ea un rol important in procesul de retinere a informatiei, numai prin luarea si pastrarea notitelor, anumite detalii pot fi revazute si reimprospatate ulterior.

Pixurilor, stilourilor sau creioanelor nu trebuie sa le lipseasca guma de sters, ascutitoare sau rezerve pentru stilou.

Desigur, pentru pastrarea integritatii acestora, indispensabile sunt urmatoarele produse:

  • Penarul

Penarul protejeaza si tine toate instrumentele de scris sau de masura la loc sigur, indiferent de marimea sau modelul sau.  

  • Rucsacurile

Rucsacurile sunt cele ce sustin zi de zi toate materialele ajutatoare necesare. De aceea, se iau in vedere mai multe aspecte cand vine vorba despre alegerea unui ghiozdan nou. Este de oreferat ca ruscacul sa dispuna de mai multe compartimente, de diferite marimi, cu fermoare puternice, la fel ca intregul material.

Uneori parinti pun pretul mai presus decat calitatea unui produs. Cu toate acestea pretul nu ar trebui sa insemne atat de mult pentru decizia de cumparare, deoarece brandu-ul, modelul sau functiile pe care le are, de obicei, fac ca pretul sa merite. In cealalta extrema aflandu-se si produsele contrafacute, de slaba calitate, care desigur, o sa fie la un pret uimitor de mic. Prin cumpararearea doar pe baza criteriului financiar, ajungem sa cheltuim in timp mult mai mult decat am fi putut-o face prima data.

Pentru a putea fi mandri de achizitiile facute, atentia sporita este cel mai bun sfat cand vine vorba despre rechizite. Acestea trebuie cumparate de la un comerciant de baza, pentru ca in cazul detetectarii mai tarzii a unor defecte din fabrica, articolul sa poata fi retunat.

Graba, entuziasmul sau sfaturile date de catre comercianti, nu trebuie sa influenteze in nici un fel deciziiile de cumparare a clientilor, decizii care pot adesea sa conduca catre procurarea de obiecte ce nu pot fi folosite.

Mai multe detalii despre rechizitele scolare pe pagina de FaceBook – Gutuie.ro.