Cum te poate ajuta PPC in promovarea businessului tau?

Cum te poate ajuta PPC in promovarea businessului tau?

Orice business, mare sau mic, are nevoie de promovare. Promovarea afacerii este un proces de durata ce implica o multitudine de strategii si tehnici pentru a atinge obiectivul stabilit. Cea mai simpla si mai eficienta metoda de promovare pentru afaceri este folosirea campaniilor PPC.

PPC sau Pay-Per-Click este un model de publicitate on-line unde specialistii se folosesc de reclame postate pe o platforma speciala precum Google Ads si platesc o taxa de fiecare data cand cineva da un click pe reclama. Reclamele din campaniile PPC sunt vizibile pe orice motor de cautare, in rezultatele returnate la cautarile dupa cuvinte cheie, fiind semnalizate corespunzator in paginile cu rezultate.

Afacerile utilizeaza adesea sistemul PPC pentru a atrage trafic de calitate pe site-ul firmei, pentru a avea vanzari mai bune si cerere mai mare de la publicul tinta. Platformele PPC permit o targetare foarte fina a publicului tinta, de unde si reclamele aparute doar in cazul utilizatorilor care vor fi interesati de produse si de servicii. Ajungi mai rapid la publicul tinta chiar in momentul in care acesta cauta afaceri ca ale tale, ai acces la date importante despre publicul tinta pentru imbunatatirea campaniilor PPC pe viitor.

Unde apar reclamele PPC?

Reclamele incluse in campaniile PPC pot fi cele aparute in paginile cu rezultate, reclame tip shopping, reclame video sau reclame in cadrul serviciilor oferite de o companie care ofera si posibilitatea setarii campaniei PPC.

Functionarea PPC este simpla. Se creeaza un cont pe platformele specializate in campanii PPC, sunt create reclamele, se adauga cuvinte cheie relevante, publicuri relevante, se seteaza costul maxim pe care il vei plati pentru fiecare click. Reclamele ajung intr-o „licitatie” in care sunt implicati si alti publicitari care „pariaza” pe aceleasi cuvinte cheie. Licitatia respectiva stabileste si ordinea in care apar reclamele. Platesti doar cand cineva da click pe reclamele tale

Daca o campanie PPC e setata corect costurile stabilite la inceput sunt infime fata de castigurile de la final. Utilizatorii care interactioneaza cu brandul tau si cumpara servicii si produse plecand de la acel click pe reclama iti vor aduce venituri foarte bune si profit substantial.

Campaniile PPC sunt parte din marketingul digital, o componenta importanta a promovarii on-line. Vizibilitatea brandului este mai rapida odata ce ai o campanie sau mai multe campanii PPC cu o targetare relevanta si perfect functionale.

Esti mereu cu un pas inaintea competitiei daca investesti in PPC si in reclamele asociate, ai mai multi clienti care ajung pe site-ul de prezentare al serviciilor si produselor. De aici apar si conversii mai multe, conversii care la randul lor se transforma in venit pentru afacerea ta. Reclamele PPC sporesc valoarea brandului tau, nu te rezumi doar la a avea brandul in topul rezultatelor returnate la cautari, increderea in brand e mult mai mare. Rezultatele organice cresc si ele, utilizatorii care sunt interesati de brand ajung pe site la momentul oportun ca sa cumpere servicii si produse.

Care este bugetul potrivit pentru servicii PPC?

Bugetul pentru promovarea afacerii nu trebuie sa fie unul foarte mare de la inceput, campaniile PPC pot rula o luna, de exemplu, fara sa fii nevoit sa cheltuiesti tot bugetul de la inceput, poti face ajustari din mers.

In cadrul campaniilor PPC se pot seta date demografice, locatii, perioadele cand apar reclamele, anumite tipuri de audiente, pentru o promovare mult mai bine targetata si directionata. In plus, se vor putea seta mai multe campanii in acelasi timp, pentru a putea diferentia intre brand si diversele servicii pe care le ofera compania.

Este si foarte simplu sa testezi produsele pe care urmeaza sa le vinzi prin intermediul campaniilor PPC. Poti avea vizite targetate, faci masuratori in timp real si vezi daca produsele respective se vor vinde bine sau nu, daca ai un public interesat de ele.