Ce este un hidrofor de mare adancime si cum il alegi in mod corect

hidrofor mare adancime

Accesul la apa curenta este necesar pentru orice gospodarie. Exista si situatii speciale, in care casa in care alegi sa te muti nu poate fi conectata la o retea publica de apa. In aceste cazuri, este necesar sa gasesti metode alternative prin care sa obtii aceasta resursa esentiala in viata de zi cu zi. In functie de tipul de zona in care se afla gospodaria ta, sursa de apa la care poti apela este posibil sa se afle la o adancime mai mica sau mai mare. Aceasta adancime determina si tipul de dispozitiv pe care trebuie sa il folosesti pentru a putea fructifica acea sursa de apa.

Printre solutiile cele mai populare in Romania sunt pompele subersibile si hidrofoarele. Acestea au principii diferite de functionare si capacitati diferite. Pompa poate sa impinga apa de la adancimi mari, cu presiune, in vreme ce hidrofoarele obisnuite aspira apa de la adancimi de pana in 9 metri. Cu toate acestea, daca iti doresti totusi sa apelezi la un hidrofor, desi sursa de apa pe care o utilizezi este la distanta mare de nivelul solului, ai ocazia sa achizitionezi un hidrofor mare adancime. Iata ce tipuri exista si care sunt criteriile in functie de care il poti alege pe cel potrivit!

Tipuri de hidrofor mare adancime

Un astfel de hidrofor poate fi folosit atat la nivel industrial, cat si pentru uz casnic. La nivel industrial, are rolul de a regla presiunea din sistemul de alimentare cu apa, dar poate si sa ajute la automatizarea partiala a acestuia. La nivel casnic, el creeaza un sistem de alimentare cu apa care necesita atentie scazuta din partea utilizatorului si o mentenanta aflata la un nivel minim. Exista urmatoarele tipuri de hidrofor mare adancime:

  • Cu membrana – au dimensiune mica si pot fi instalate in orice incapere a casei. In acelasi timp, nu au putete foarte mare si sunt recomandate pentru case mai mici de 100 de metri patrati;
  • Fara membrana – dispun de cilindri de depozitare a apei cu capacitate de peste 100 de litri. Sunt foarte puternice si ofera un randament suficient de bun pentru a asigura furnizarea de apa potabila pentru case cu mai multe etaje si cu suprafete de peste 200 de metri. Asigura si o presiune foarte mare cu ajutorul unei supape specifice.

Criterii de alegere a hidroforului

Pentru a avea certitudinea ca alegi un model performant si suficient de puternic pentru gospodaria ta, este important sa tii cont de cateva criterii. Este vorba despre tipul de motor, in primul rand. Producatorii de top mentioneaza in caracteristicile tehnice ale produsului care este capacitatea motorului si ce tip de gospodarie poate fi alimentata cu apa suficienta prin intermediul respectivului model de hidrofor mare adancime.

Pe langa capacitatea motorului, este important de tinut cont si de spatiul pe care il ai la dispozitie pentru instalarea hidroforului. Este important sa alegi un model care sa se potriveasca in acest spatiu. Nu in ultimul rand, trebuie sa te raportezi si la presiunea pe care o poate genera aparatul. Daca ai o casa cu mai multe etaje si suprafata mare, trebuie sa alegi un model care sa poata trimite apa cu presiune optima si la cei mai indepartati consumatori.

Intra pe TopStrong.ro si descopera cele mai performante modele de hidrofor mare adancime, disponibile la preturi excelente. Investeste in calitate si bucura-te de confort total!