Portofele pentru femei: Cum le alegem?

Portofele pentru femei: Cum le alegem?

Portofelele pentru femei sunt accesoriile cele mai folosite. În majoritatea cazurilor, înainte de a ieși din casă, verficăm dacă am luat tot cu noi. Primul lucru de bifat de pe listă este portofelul.

Sunt numeroase modele, de diferite mărimi și culori, fiind un accesoriu ce adaugă stil oricărei garderobe. Pentru a alege portofelul pentru femei potrivit, trebuie să ai în vedere mai multe detalii.

Care sunt materialele potrivite portofelelor pentru femei?

În cele mai multe cazuri, portofelele realizate din piele naturală sunt mult mai rezistente în timp. În schimb, există un alt tip de material ce copiază la perfecție pielea naturală, fiind pielea ecologică.

Portofelele pentru femei din piele ecologică sunt mai accesibile ca și preț. Seamănă foarte mult cu pielea naturală. În majoritatea cazurilor sunt cu 50% mai ieftine. Rezistența lor nu este la fel ca și cea a portofelelor din piele naturală.

Calitatea lor se reflectă perfect în preț. Cu cât sunt mai scumpe, cu atât sunt mai bune: deși, există șanse să găsești portofele din piele ecologică mai ieftine și rezistente.

Pielea ecologică este și prietenoasă cu mediul înconjurător. Este realizată din bumbac, acoperit cu un strat de poliuretan, nefiind dăunător.

Printre alte avantaje ale pielii ecologice regăsim:

  • Grosimea egală;
  • Fără miros neplăcut;
  • Este hipoalergenică;
  • Culoarea și textura egală.

Culoarea și dimensiunile portofelului perfect pentru femei

Cele mai elegante portofele pentru femei sunt cele care au o culori simple. Acestea nu vor atrage atenția ca și cele de un roșu aprins. Cu toate astea, legendele spun că portofelele roșii atrag banii ca și un magnet.

Portofelele pot fi mai mari sau mai mici. Cele mai iubite de către femei sunt cele mai lungi, ce păstrează bacnotele perfect drepte. Există totuși și portofele de dimensiuni mai mici, asemănătoare cu cele ale bărbațiilor. Sunt mai elegante, iar adesea au un fermoar special pentru închidere.

Compartimentarea portofelelor perfecte pentru femei

Portofelul a devenit un accesoriu necesar pentru toată lumea. În el se țin cardurile, bacnotele, monedele, poate și o poză cu persoana iubită. Astfel, compartimentarea trebuie să fie potrivită pentru nevoile fiecărei persoane în parte.

Unele modele oferă un loc separat unde se pot ține monedele, față de bacnote. Ele vor fi securizate cu ajutorul unui fermoar sau a unui nasture.

Un portofel perfect compartimentat va avea buzunare separate pentru carduri. Prin urmare, fiecare card va sta separat, în perfectă siguranță.

Alte modele au și buzunare mai mari pentru cardul de identitate. Dacă preferințele se îndreaptă spre purtarea portofelului ca și o geantă, există astfel de modele. Genata tip portofel pentru femei este un accesoriu simplu și ușor de purtat.

Există două tipuri de portofele:

  • Trifold;
  • Bifold;

Diferența dintre ele este că cele trifold se vor deschide în trei părți, fiind mai mari, iar cele bifold care se vor plia la jumătate, fiind suficiente de mici pentru a încăpea și în buzunar.

Astfel, portofelele sunt accesorii necesare, dar care pot adăuga stil fiecărei zi din viața unei femei. Este o modalitate ușoară și perfectă de păstrare a monetarului și a cardurilor într-un singur loc.