Romania, una dintre cele mai bune destinatii europene pentru turism dentar

​Ce este turismul dentar?

Turismul dentar (dental tourism, in limba engleza) este o ramura a turismului medical si se practica pe scara larga in toata lumea, inclusiv in Romania. Mai mult, tara noastra a devenit a doua destinatie preferata a oamenilor care calatoresc pe meleaguri straine pentru a-si rezolva problemele dentare, deoarece prezinta o serie de avantaje extrem de importante in acest sector medical, cel mai mare fiind acela al pregatirii si profesionalismului medicilor stomatologi romani.

​De ce exista tot mai multi pacienti care practica turismul dentar?

Principalul motiv este ca tarile au economii diferite. In unele dintre tarile in care se practica intens turismul dentar, poate fi mai ieftin sa zbori, sa stai intr-un hotel, sa vizitezi diferite atractii turistice si sa platesti pentru tratament decat sa iti rezolvi probleme dentare acasa. Iar Romania este una dintre acele tari in care merita sa faci turism dentar.

Dar, turismul dentar nu este doar accesibil. Calitatea este cel putin sau poate chiar mai buna decat in alte state dezvoltate. Sa fim sinceri, nimeni nu vrea sa isi supuna riscului sanatatea dentara. Repercusiunile ar fi mult prea grave.

​Romania, pe locul al II-lea in topul tarilor europene in ceea ce priveste turismul dentar

In Romania vin anual zeci de mii de turisti din toate colturile lumii pentru a-si rezolva problemele dentare. Sigur, in primul rand se intampla acest lucru datorita costului redus al serviciilor practicate de catre stomatologii din tara noastra, insa si datorita calitatii. Conform estimarilor, calitatea serviciilor stomatologice oferite de catre clinicile dentare din Romania este mult mai buna decat cea de care poti avea parte in multe dintre tarile mai dezvoltate.

Pe primul loc in randul tratamentelor dentare efectuate la noi in tara de catre pacientii straini este, fara doar si poate, implantul dentar. De ce? Ei bine, cei mai multi stomatologi romani lucreaza doar cu branduri de calitate, din zirconiu, titan sau chiar din aur, branduri pe care le folosesc si clinicile de renume din tarile occidentale. Ei pun pret pe calitate deoarece stiu ca doar in aceasta maniera pot avea rezultate bune, iar pacientii pleaca multumiti acasa, recomandam si altora serviciile dentare de la noi din tara.