Scapă de punctele negre cu ajutorul plasturilor

puncte negre

Deși e aproape imposibil ca noi femeile să ne punem de acord vreodată, problema punctelor negre cu siguranță ne face să fim toate în asentiment.
Da, nu este nimic mai deranjant pe un ten fără prea multe coșuri decât o sumedenie de puncte negre, mai ales în zona nasului.

Având tenul gras, ceea ce înseamnă că este foarte predispus la apariția punctelor negre dar și la acnee, este destul de greu să controlez aceste probleme. Nu este deloc ușor să găsesc modalități de a scăpa de punctele negre, însă fiindcă timpul îmi permite uneori, testez multe produse atât din comerț cât și naturiste.

Azi vorbesc despre plasturii pentru înlăturarea punctelor negre din zona nasului. Evident că atunci când i-am văzut la raionul de produse de îngrijire, mi-au sărit în ochi și m-am dus cu gândul că vă pot povesti și vouă experiența mea ca să vă ajut puțin în ritualul de frumusețe.

Am cumpărat plasturii de la două mărci diferite, unii albi (Skinlite), alții negri (7th Heaven)… special pentru a testa și nota rezultatele.

Plasturii pentru puncte negre marca 7th Heaven – Încep cu plasturii pe culore neagră și puțin diferiți și ca formă de ceilalți.
Nu garantez că vă va scoate toate punctele negre de pe nas și din jurul lui, dar cu siguranță vă scapă de câteva care ies mai ușor.
Am observat că punctele negre de dimensiuni mici chiar rămân pe plasture, în timp ce punctele negre de dimensiuni mai mari nu prea sunt la fel de ușor de scos.

Cum se folosesc?

  • spală fața și clătește din abundență lăsând doar zona nasului umedă
  • Umezește partea netedă a plasturelui după ce l-ai dezlipit de pe banda trasnparentă
  • Apică cu grijă partea umedă pe nas și presează cu ajutorul degetelor
  • Lasă plasturele să se usuce în jur de 15-20 de minute și îndepărtează cu grijă de la margini spre centru.

Nu folosiți des acești plasturi, deoarece pot sensibiliza pielea atunci când trebuie îndepărtați.

Plasturii cu aloe de la Skinlite – De culoare albă și puțin mai lipicioși decât cei de mai sus, plasturii cu aloe sunt destul de buni pentru a scoate punctele negre mai mari. Eu am observat că aceștia deși se lipesc mai bine și îndepărtarea este mai dureroasă, punctele negre micuțe nu sunt trase, însă cele mari se văd destul de clar pe plasture, după îndepărtare.

Cum se folosesc?

   • Spălați fața încât să nu rămână urme de creme, loțiuni sau produse cosmetice
   • Este necesar să umezești bine nasul apoi să aplici plasturele cu partea netedă, după ce l-ai dezlipit cu grijă de pe banda transparentă
   • După ce aplici plasturele pe zona umedă a nasului, presează cu getele pentru a elimina bulele de aer
   • Lasă plasturele să acționeze în jur de 10-15 minute și apoi desprinde ușor de la margini spre centru.

Este necesară o pauză de minim trei zile între utilizări și nu folosiți plasturii dacă pe nas aveți pete, iritații, coșuri, sau cum ne aflăm în perioada verii, arsuri solare.

Să nu aveți niciodată așteptări enorme de la un produs! Plasturii nu fac minuni, dar cu siguranță ajută foarte mult, iar dacă nu aveți prea multe puncte negre, vă poate ajuta să scăpați de cele mai evidente.

Eu am destul de multe puncte negre și folosesc plasturii maxim de două ori pe săptămână. Din punctul meu de vedere, nu este ok să fie folosiți în fiecare zi deoarece sensibilizează foarte tare pielea atunci când trebuie îndepărtați.

Recomand ambele mărci de plasturi deoarece se completează! Cei albi îndepărtează punctele de dimensiuni mari, iar cei negri se descurcă destul de bine cu punctele negre de dimensiuni mici. Cu siguranță nu aveți nimic de pierdut dacă-i testați, poate doar câteva puncte negre! :))