Sfaturi pentru amenajarea gradinii

Pavejele va pot ajuta sa aveti o curte asa cum va doriti. Aceste materiale se bucura de o popularitate tot mai mare in ultima perioada, iar acest lucru nu este deloc de mirat. Curtea, gradina, terasa, aleile si drumurile de acces pot fi planuite si decorate pentru a imbunatati experienta dumneaneavoastra de viata in aer liber.

Indiferent ca vorbim de piatra, marmura, travertin, beton, granit sau gresie, pavajele sunt utile in fiecare gradina. Suprafata unei gradini nu poate fi acoperita doar cu pamant, deoarece la prima ploaie sau ninsoare totul se va ingropa in noroi. Zona din apropierea locuintei dumneavoastra poate fi oricand un spatiu unde sa gasiti recreerea mult ravnita si sa beneficiati de natura.

amenajarea gradinii

Spatiile largi pot fi brazdate de alei discrete din caramida, pavele sau pietris, taiate din cand in cand de cate un strop de apa amenajat ca un bazin sau in cascada, peste care trece un podet din lemn. Suprafetele mici pot fi si ele aranjate fara gazon, schimbandu-l cu intindere de pietris, pontoane din lemn si pavaje din piatra.

Cu o gama larga de forme si culori, intrebuintarea pavajelor poate modifica ceea ce odata a fost zona inutilizabila intr-un punct focal. Spatiul care inconjoara locuinta dumneavoastra este la fel de insemnata ca ceea ce este in ea.

Fie ca este vorba de gazon, pavaj, marginea piscinei, caile de acces sau gradina de flori, aceste suprafete trebuie sa beneficieze de aceleasi atentii la detalii ca orice baie sau bucatarie. Peisajele curtii sau gradinii, bine realizate, intregesc arhitectura imobilului si design-ul, oferind o poveste reala, care poate fi citita atat in interior cat si in exterior.

Fiindca nu pot sa investeasca foarte mult, incepand de la cateva analize simple, cumparatorii nu renunta la gandul de a achizitiona mobilier de exterior care sa le favorizeze sa se bucure de verdeata si de racoarea pe care o ofera florile in perioadele de canicula din sezonul estival.