Mutarea poate fi o etapa interesanta pentru orice proprietar de afacere, mai ales daca este conceputa pentru a sprijini sau a incuraja dezvoltarea. Cu toate acestea, poate fi si o sarcina dificula, plina de haos si de stres.
Daca esti pe punctul de a te angaja intr-o relocare a sediului firmei tale, trebuie sa stii ca o planificare corecta si detaliata te poate ajuta sa treci prin aceasta tranzitie fara prea multe batai de cap.
Iata 5 lucruri pe care sa le incluzi in procesul de planificare in asa fel incat sa ai parte de o mutare firma lejera si fara probleme:
1. Comunica cu angajatii tai.
De indata ce ai pus la punct un plan, trebuie sa ii instiintezi pe angajatii tai in legatura cu toate detaliile. Daca faci acest lucru, vei reduce drastic eventualul haos asociat in mod obisnuit cu orice relocare, in special cu relocarile de birou.
Discutia purtata cu angajatii trebuie sa includa o cronologie a mutarii, informatii despre noua locatie, inclusiv adresa, informatii despre parcare si tranzit, precum si numele persoanei (managerului de proiect) care sa se ocupe de tot ceea ce tine de organizarea mutarii. Angajatii trebuie, de asemenea, sa fie responsabili de mutarea continutului biroului lor.
2. Fa un inventar.
Atunci cand te muti, este foarte important sa alcatuiesti un inventar cu toate echipamentele existente, mai ales in timp ce le impachetezi sau le pregatesti pentru transport.
3. Alege o firma de mutari.
Iti recomandam sa apelezi la ajutorul unor profesionisti in mutari, mai ales daca ai de mutat o multime de obiecte de mobilier voluminoase si echipamente IT grele. Angajatii firmei de mutari te pot ajuta nu doar in ceea ce priveste transportul, dar si la dezasamblarea si mobilierului si la montarea acestuia. Mai mult, ei iti vor pune la dispozitie materiale de asamblare, in asa fel incat obiectele tale fragile si costisitoare sa poata fi manevrate si transportate in siguranta.
4. Doneaza sau vinde lucrurile care nu iti vor fi necesare la noul sediu al firmei.
Mutarea este un moment prielnic de a face putina curatenie in birou. Daca dispui de obiecte de mobilier, de accesorii sau de echipamente electronice pe care nu le vei mai folosi in viitor, ar fi bine sa le donezi sau sa le vinzi. In acest fel, procesul de mutare va fi mult mai usor.
5. Contacteaza companiile de utilitati.
Nu astepta pana in ultimul moment pentru a contacta furnizorii de electricitate, apa, internet, gaz, etc. Dupa ce ai fixat data mutarii, anunta-le datele la care se incheie vechiul serviciu si incepe cel nou. Astfel, te vei putea apuca de lucru de indata ce te-ai instalat la noul birou, fara a avea probleme cu utilitatile.