Cum am achizitionat inelul de logodna perfect?

M-am hotarat sa imi cer iubita in casatorie. Da, multi o sa imi sara in cap, spunandu-mi ca imi distrug viata si multi o sa ma felicite. Ce sa fac, sunt putin masochist si am o mare doza de romantism la purtator. Cert este ca am inceput sa caut inele de logodna peste tot pe internet si cum nu stiam cu ce se mananca toata treaba asta cu bijuteriile (nici nu aveam habar de faptul ca aurul din bijuterii nu este 100% pur) am inceput sa ma informez.

Cu informarea, toate bune! M-am hotarat ca este corect sa cumpar un inel de logodna din aur alb (preferinta personala) cu un diamant de peste 0.5 carate. Nu sunt snob, insa vreau sa cred ca peste 50-100 de ani, stra, stra, stra nepotii nostri vor avea cateva mosteniri care o sa valoreze ceva.

inel logodna

Well, de la informatie pana la fapta este cale lunga. Alegerea inelului in sine, nu este chiar atat de grea, insa alegerea magazinului este o adevarata corvoada. Bijuterii La Rosa, Valmand, Royal Diamante sau Bijuteria Teilor, absolut toate mi-au facut cu ochiul cu unele modele. Unul dintre ele mi-a atras atentia in mod deosebit insa si l-am gasit la 3 dintre cele 4 magazine. Acelasi model, aceeasi compozitie, aceleasi certificari, doar preturi diferite.

Alegerea inelului de logodna

Sunt econom, de regula si atunci cand trebuie sa cumpar ceva, daca vad acelasi produs in 3 magazine, cu preturi diferite, am tendinta de a cumpara varianta mai ieftina. De data asta am fost putin mai neincrezator si am luat la pas magazinele pentru a descoperi diferenta.

  • Valmand: Cel mai mic pret. Am fost in magazinul lor, am fost atras de multimea de diamante stralucitoare din vitrina insa am cerut inelul care mi-a facut cu ochiul pe site. Era identic cu ceea ce am vazut si totul parea de buna calitate. Totusi, m-am hotarat sa merg si la celelalte magazine.
  • Bijuterii La Rosa. Ambianta mult mai glamour si mai stralucitoare (nu intocmai pe placul meu), oameni ok si inel de buna calitate (aceeasi calitate) . Pretul insa, cu aproximativ 900 de euro mai mare.
  • Bijuteria Teilor. O atmosfera placuta, angajati bine pregatiti, insa aceeasi problema, pretul ceva mai piperat.

Evident, m-am intors la Valmand si i-am luat la intrebari. M-am gandit ca este ceva in neregula cu ei sau ca este vreo smecherie la mijloc . Cert este ca dupa ce i-am stresat cateva ore (realmente, ore), am cumparat inelul.

Contrar asteptarilor, nu, nu era perfect…a mai avut nevoie de ceva ajustari in ceea ce priveste marimea, insa au fost facute rapid.

Concluzia:atunci cand cauti un obiect atat de scump precum un inel de logodna, cauta mai multe magazine. S-ar putea sa gasesti aceeasi calitate la toate, insa preturile pot sa fluctueze in functie de multe aspecte iar daca esti un zgarcit, cum sunt eu, chiar si cateva zeci de lei conteaza.