De ce sa alegi sa-ti cumperi apartament in Targu Mures?

De ce sa alegi sa-ti cumperi apartament in Targu Mures?

Pentru a masura nivelul de trai dintr-un oras este nevoie de o analiza asupra vietii percepute de fiecare locuitor raportat la salariul castigat de catre individual in cauza. Tinerii din zilele noastre isi doresc tot mai mult sa-si schimbe domiciliul intr-un oras in care viata lor poate deveni mult mai buna. Locurile de munca, facilitatile, conducerea orasului si alte astfel de aspecte sunt cele care conduc la mutarea familiilor tinere dintr-un oras in altul.

Sunt multe orase din Romania ce sunt considerate dezavantajoase, printre care se numara Resita, Vaslui, Focsani, Satu-Mare, Botosani, Braila si multe altele. Chiar si in cazul acestora, multe familii aleg sa-si construiasca aici un viitor, fiind siguri ca investitiile care se fac in acest moment vor schimba complet imaginea acestor orase, dar si modul in care acestea sunt percepute la nivel national.

La celalalt pol, pentru orasele cele mai cotate de catre oameni datorita nivelului de trai ridicat se numara Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Timisoara, Craiova, Bucuresti, dar nu in ultimul rand, Targu-Mures. Acestea sunt cele mai indragite orase de catre tineri, dar si cele mai alese pentru cei care-si doresc un job stabil si un oras curat.

Motivele pentru care sa iti achizitionezi un apartament in Targu Mures

Targu Mures este situat pe al doilea loc din punctul de vedere al accesului magazinelor si restaurantelor, obtinand un procent de 67,69%, fiind intrecut doar de Oradea.

Targu Mures este un oras in curs de descoperire a potentialului sau, iar povestile ce-i contureaza trecutul nu se sfiesc sa apara.

Fiind un oras cu povesti, dar inca in proces de descoperire, orasul a avut o evolutie spectaculoasa in timpul candidaturii primarului Bernady Gyorgy. In timpul mandatului sau au fost construite Palatul Administrativ ce gazduieste si cabinetele medicale si de arest preventive si de administratie publica, si Palatul Culturii, precum si o mare parte dintre cladirile cele mai importante: liceele “Alexandru Papiu” si “Bolyai Farkas”, dar si Universitatea de medicina, fiind una dintre cele mai recunoscute universitati dedicate lumii medicale din tara.

Este un oras multicultural ce s-a format din mai multe sate de maghiari, romani, secui, sasi si armeni ce faceau comert intre ei. Din cauza influentelor culturale, maghiarii sunt cei ce au pus bazele acestui oras.

Targu Mures are o istorie de aproape 1000 de ani, fiind mentionat prima data in 1230, cand a devenit oras prin ordinul regelui Matei Corvin.

Obiectivele turistice ale orasului

Dintre obiectivele cu care se mandreste Targu Mures fac parte: Centralul – cu piata centrala ce este denumita ca si Piata Trandafirilor, unde poti gasi foarte multe cladiri construite in stilul baroc, neoclasicist si secesionist. Printre aceste cladiri se numara si Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Palatul culturii, Turnul Franciscanilor, toate acestea contribuind la o atmosfera tipica perioadei dualiste.

Deoarece este un oras medieval, peisajul iti va da un sentiment de poveste. Este ca si cum te-ai afla in perioada respectiva, insa cu conditiile de trai moderne, contemporane noua.

Ai o gramada de locuri in care poti sa mergi in timpul tau liber, fie ca vorbim despre splendorile naturale ale orasului, fie despre localurile din zona.

Orasul este amplasat pe cursul raului Mures, acest lucru facand posibil realizarea unui complex numit “Weekend”. Desigur, orasul mai are si o Gradina Zoologica, a doua din tara ca si marime si varietatea speciilor ce pot fi intalnite.

Ce putem spune despre economia orasului Targu Mures?

Daca iti doresti sa iti cumperi un apartament in acest oras, sigur te intereseaza si aspectele economice, dar si posibilitatile de angajare. Chiar daca ai studii superioare, calificari sau pur si simplu iti doresti sa capeti experienta intr-un domeniu anume, trebuie sa stii ca orasul Targu Mures este un important centru comercial si industrial al Transilvaniei. Asta inseamna ca indiferent de dorintele pe care le ai, o sa iti poti gasi un loc de munca pe placul tau.

In 2010 s-a lansat un proiect numit “Digital Mures”, ce are ca si dorinte modernizarea infrastructurii public-private, iar a doua este legata de catre construirea unui parc tehnologic ce are ca specializare informatica medicala.  Cu ajutorul acestui proiect, pana in zilele noastre s-au demarat importante cercetari si s-au creat noi locuri de munca.

Preturile la apartamente sunt la fel ca si in toate orasele, mai putin cele din zonele Clujului sau Bucurestiului, unde preturile sunt putin mai piperate, insa, daca iti doresti liniste, dar si dezvoltare pe plan profesional, cat si personal, Targu Mures poate fi o optiune de cap de lista pe care sa o iei in considerare la orice etapa a vietii te-ai afla.