Cum alegi un gard potrivit pentru casa ta?

Gardul am putea spune ca este ultima etapa in constructia casei, deci la fel de important ca restul casei. Alegerea este importanta atat pentru a amenaja curtea, dar mai ales pentru a oferi un design placut intregii locuinte.

Inca de la inceput trebuie sa stii ca sunt mai multe tipuri de garduri: gard din lemn, gard din beton (gard turnat din beton, din panouri de beton prefabricate, din boltari de beton), gard din fier forjat, gardul din tabla, gard din caramida, gard din piatra, gard din piatra, gard viu sau improvizatii precum garduri din creioane colorate, etc.

Gardurile conteaza pentru casa ta atat pe partea de siguranta, dar si design, astfel încat sa se potriveasca cu stilul casei. De multe ori se intampla sa nu acorzi atentie acestui aspect pana cand chiar trebuie sa o faci, tocmai de aceea iti voi pune la dispozitie cateva criterii pe care sa te bazezi atunci cand alegi gardul potrivit.

Un gard trebuie sa ofere siguranta si protectie, tocmai de aceea, acesta este primul criteriu pe care trebuie sa il iei in considerare. Iar siguranta inseamna nu doar frica de a nu fi obiectivul hotilor, ci si protectia animalelor pe care le ai.

Cand vorbim de securitate, atunci trebuie sa ne gandim la „hoti”. Este important sa alegi un gard care sa iti ofere securitate pentru a trai linistit. In aceasta situatie, este important să optezi pentru un model de gard inchis si inalt.

Intimitatea este un alt punct important in aceasta directie. Intimitatea nu constă doar in partea interioara, ci se prelungeste pana in curte. La piscina in curte, de exemplu, cu siguranta nimeni nu isi doreste sa fie urmarit de vecini sau alti oameni straini.

Stilul gardurilor contează, de asemenea, la fel de mult. Sunt multe tipuri de garduri realizate din diferite materiale. Gardurile din fier forjat oferă un stil natural si modern, dar alegerea iti apartine.

Cand te gandesti la gardurile metalice, aminteste-ti ca fierul forjat este cel mai folosit material pentru realizarea acestora. Gardurile din fier forjat ofera un aspect placut si modern, elegant, existand o multime de profile amprentate si forjate care cuceresc din punct de vedere estetic.

Gardurile din fier forjat lasa intreaga curte la vedere, fiind deseori ales de cei preocupati de arta peisagistica decat de intimitate. Dscs optezi pentru un gard din fier forjat, dar ai nevoie de intimitate, poti planta vegetatie in apropierea gardului.

Gardurile din profile din lemn compozit (WPC) sunt foarte apropiate de aspectul lemnului natural.

Costurile de achizitie, montaj si ingrijire sunt la fel de importante ca gardul in sine. Indiferent daca te ocupi tu sau un profesionist de instalarea gardului trebuie sa pregstesti dinainte un buget pentru aceasta lucrare.

Un sfat in acest sens este sa cumperi inca de la inceput un gard calitativ, astfel incat sa nu necesite foarte des reparatii. Daca te zgarcesti cu banii sau ai un buget limitat, este recomandat sa astepti pana poti face achizitia dorita.

Locatia si fazele vremii din zona ta au un rol important in aceasta situatie. In cazul in care locuiesti intr-o zona mereu umeda, trebuie sa ai grija ce material alegi.