Cum sa alegi un aparat epilare definitiva

Cerintele pentru epilarea permanenta ipl (intense pulsed light – lumina intensa pulsata) sau pentru epilarea definitiva prin aparate laser e tot mai mare in perioada aceasta. Acest lucru nu este chiar neobisnuit atata timp cat felul obisnuit de epilare permanenta prin procesul de electroliza sau acelea pentru o perioada precum crema pentru epilat sau lama de ras sunt dureroase si uneori mai scumpe.

Acest proces de epilare poate fi facut si de acasa cu un aparat epilare definitiva care emite aceleasi pulsatii, poate fi folosit si de acasa si are pret mai mic decat sedintele programate la un salon de cosmetica specializat.

Tehnologia utilizata de aceste aparate permite reglarea razei pulsate la diverse dimensiuni si, prin avansul tehnologic, zonele epilate pot fi din ce in ce mai mari. Acest aparat epilare definitiva, utilizeaza un fascicul de lumina laser care „arde” in zona pigmentata a firelor de par care cauterizeaza practic firele de par pentru a nu mai creste deloc.

aparat epilare definitiva

Procesul acesta este unul care trebuie sa fie repetat de mai multe ori pentru orice zona (cu pauzele specificate in manualul de instructiuni) pentru ca, de cele mai multe ori dupa sedinta de inceput nu chiar toate firele de par sunt date la o parte. E nevoie ca aparatul sa surprinda firul de par „la varsta” anagena cand firul de par iese la suprafata si incepe sa se dezvolte. Astfel foliculii din care firul inca nu iese nu vor fi arsi de acest fascicul laser si va fi necesar sa asteptati pana cand si firele de par vor creste.

Elemente importante pentru alegerea corecta a unui aparat epilare definitiva

In cazul in care iei in considerare achizitionare unui aparat epilare definitiva e nevoie sa iei in considerare cateva elemente importante. Unul este privitor la verificarea facuta de Ministerul Sanatatii si daca are toate autorizatiile de functionare. Nu ar trebui sa risti utilizez un aparat care nu are toate aprobarile, sau mai rau este contrafacut.

E posibil sa iti deteriorezi grav pielea daca faci lucrul acesta. De asemenea trebuie sa te gandesti si la cat de mult doresti sa folosesti aparatul acesta pentru ca orice aparat are un cap de pulsare cu pulsari limitate si trebuie sa fie inlocuit. Spre exemplu aparatele mai mici, usor portabile au mai putine pulsatii (de ordinul sutelor) si va trebui sa le inlocuiesti mai repede, pe cand aparatele mari, unele din ele aparate profesionale ajung la zeci de mii de pulsatii putand fi folosite mult mai mult. Este evident ca, atunci cand creste numarul pulsatiilor si pretul creste.

Cauta un aparat cu suprafata cat mai mare pentru ca acesta are posibilitatea sa inlature parul mai repede si mai bine si cu pulsatii mai putine (insa bineinteles ca e si putin mai costisitor). Nu in ultimul rand, pentru confortul tau si o epilare cat mai putin dureroasa, cauta un aparat epilare definitiva care are inclus un mecanism de racire si linistire a pielii.