Cum arată mașina viitorului?

Cum arată mașina viitorului?

Dacă mașinăriile descrise în cărțile cu ficțiune păreau doar niște plăsmuiri ale imaginației la momentul respectiv, astăzi, în era digitalizării, am ajuns la concluzia că orice poate deveni posibil. Industria tech ne-a oferit multe de-a lungul timpului și pare că nu se oprește aici. Deși strămoșii noștri n-au crezut vreodată că umanitatea ar putea atinge Lună, progresul tehnologic și-a dovedit încă o dată potențialul.

Nu am inventat încă o mașină a timpului, însă avem roboți, mașini zburătoare și, poate că una dintre cele mai palpitante ramuri tech, realitatea virtuală. Rapoartele sugerează că în 2020 s-au vândut peste 13 milioane de vehicule la nivel global, ceea ce ne spune că mijloacele de transport au depășit cu mult stadiul de dorință. În prezent, când vorbim despre automobile, ne raportăm direct la o nevoie. Mai exact, nevoia de a călători dintr-o parte în alta. Putând analiza evoluția mijloacelor de transport din prezent, nu pot să nu mă întreb cum va arăta industria auto în următorii 100 de ani. Oare chiar vom ajunge în punctul în care tehnologia ne va permite să călătorim în timp sau în lumi situate la milioane de ani lumină?

Nu există un răspuns sigur, însă cu siguranță vom ajunge să conducem vehicule zburătoare ca cele prezentate în benzile desenate cu supereroi. Până atunci, ne putem bucura de noua era a vehiculelor electrice în care urmează să intrăm. Potrivit unor articole publicate pe thecars.ro, industria auto își propune ca până în 2050 să înlocuiască toate mașinile poluante cu modele electrice.