Totul despre panourile solare

panouri fotovoltaice

Colectoarele solare sunt dispozitive care folosesc energia solara pentru a genera electricitate. Termice sau fotovoltaice, sunt usor de instalat. Afla tot ce ai de stiut despre acest echipament.

Ce este un panou solar?

Colectorul solar este un dispozitiv care absoarbe razele solare pentru a le transforma in energie electrica. Pentru a facilita instalarea si captarea fluxului solar, acesta este cel mai adesea sub forma unui panou plat, cu o suprafata medie de 1 m².

Exista doua tipuri de panouri solare:

  • Colector solar termic care absoarbe radiatia solara pentru a o transforma in energie termica transmisa printr-un fluid de transfer termic. Ofera energie retelei tale de incalzire centrala .
  • Colector solar fotovoltaic care absoarbe energia solara pentru a o transforma in energie electrica.

Cum functioneaza?

Captatoarele solare termice folosesc energia solara pentru a-ti incalzi casa si pentru a-ti produce apa calda menajera.

Colectorii solari termici constau din absorbante, cu alte cuvinte, tuburi plasate intre o placa de sticla si un strat de izolatie.

Colectorul solar fotovoltaic capteaza razele soarelui pentru a le transforma in energie electrica. Este alcatuit din celule de siliciu care capteaza energia solara.

Unde sa le instalezi?

Captatoarele solare pot fi instalate in 3 locuri:

  • Pe acoperisul casei tale, integrat sau suprapus: este cea mai comuna solutie deoarece permite sa profiti de inclinatia naturala a acoperisului, sa pastrezi spatiul de locuit si sa fii discret.
  • La sol: aceasta solutie este de preferat daca ai un teren mare si cand nu este posibila instalarea pe acoperis.
  • Fatada sau fronton: aceasta este o solutie neatractiva, aleasa implicit atunci cand nu este posibila alta optiune.

In toate cazurile, este necesar sa se favorizeze o orientare completa spre sud, sud-est sau sud-vest. Panourile trebuie sa fie inclinate cu aproximativ 30° pentru a obtine o buna receptie a radiatiei solare. Foarte estetice, se imbina destul de bine cu mediul lor.

Despre crildev 10 articole
Vrei să îți promovezi website-ul? Apelează la serviciile Cril DEV: web design, seo, google ads, facebook ads, tipografie.