De ce aveți nevoie de Link Building în campania SEO?

În era digitală, motoarele de căutare sunt gardienii web-ului. Acestea parcurg site-urile web și indexează paginile pe baza algoritmului lor de căutare, care determină ce pagini apar în rezultatele căutării. Pentru a fi găsit de un utilizator care caută o anumită informație, site-ul sau blogul dvs. are nevoie de un backlink de calitate de la un alt site web care are autoritate și este relevant. Cu alte cuvinte, dacă Google răscolește suficiente site-uri web și constată că toate acestea au legături între ele, atunci se consideră că acele site-uri au autoritate. Atunci când aveți mai multe site-uri web care se leagă de al dvs. din locuri și pagini diferite, acest lucru ajută Google să creadă că site-ul dvs. este unul dintre cele mai autoritare site-uri pe tema respectivă. Aceasta este ceea ce numim link building în SEO.

Cum ajută link building-ul la SEO?

Unul dintre cele mai importante motive pentru a construi link-uri este acela că acestea pot crește volumul backlink-urilor tale. Acesta este principalul mod în care link building-ul este folosit în SEO – pentru a crește propriile pagini indexate pe baza optimizării pentru motoarele de căutare. Există mai multe moduri în care SEO beneficiază de link building. În primul rând, creșterea volumului de backlink-uri proprii stimulează clasamentul motorului de căutare, ceea ce face ca site-ul dvs. să fie mai vizibil pentru potențialii clienți. Acesta este cel mai important motiv pentru a construi link-uri – pentru a obține mai mult trafic și pentru a vă îmbunătăți clasamentul pentru a vă poziționa mai bine în Google.

De ce este important link building-ul în SEO?

Atunci când construiți linkuri către site-ul și paginile dvs. web, acest lucru crește volumul acestora, care este metrica cheie pe care Google o folosește pentru a determina ce pagini ar trebui să indexeze. Dacă aveți mai mult conținut în indexul motorului de căutare, aveți mai multe șanse să apăreți atunci când cineva caută ceva înrudit. Un alt mod în care link building-ul stimulează SEO este prin îmbunătățirea scorului de calitate al site-ului dvs. Faptul că aveți mai multe pagini de pe site-ul dvs. cu linkuri crește încrederea generală în site-ul dvs. și în informațiile pe care le oferiți. Acesta este motivul pentru care atât de multe site-uri și bloguri se concentrează pe construirea de linkuri ca parte crucială a SEO-ului lor.

Tipuri de linkuri care sunt utile pentru SEO

– Posturi de invitați – Cea mai bună și mai eficientă strategie de creare de linkuri este să vă asociați cu alte site-uri web care au o autoritate și o autoritate ridicată în nișa dvs. Atunci când acceptați o ofertă de guest post de la un alt site web, amândoi primiți un backlink gratuit de la celălalt site și primiți un link propriu. Publicarea invitaților este o strategie eficientă de creare de linkuri, dar trebuie să o faceți în mod corect pentru ca aceasta să fie benefică pentru clasamentul SEO. Trebuie să acceptați oferte de guest post de la site-uri de mare autoritate din nișa dumneavoastră, nu de la site-uri care sunt doar puțin relevante pentru site-ul dumneavoastră. Trebuie să scrieți un conținut de înaltă calitate pentru postul respectiv, de cel puțin 500 de cuvinte, și trebuie să trimiteți postul la cel puțin 10 site-uri diferite de mare autoritate. – Legătura internă – Legătura internă este legătura dintre site-ul dvs. și alte pagini de pe site. De exemplu, dacă aveți un articol pe pagina dvs. de pornire care face legătura cu un alt articol de pe site-ul dvs. web, atunci aceasta este considerată o legătură internă. Aceasta este o strategie utilă de creare de linkuri pe care ar trebui să o aveți în vedere în timp ce vă scrieți conținutul. Legăturile interne sunt importante în SEO, deoarece sporesc volumul propriilor dvs. pagini în indexul motorului de căutare. Este deosebit de util atunci când doriți să vă poziționați mai sus în Google fără a investi mulți bani în reclame plătite.

De ce ar trebui să construiți doar link-uri sănătoase?

Construirea de linkuri de pe site-uri spam nu este o idee bună pentru creșterea propriului site sau blog. Acest lucru poate duce la penalizări din partea Google sau chiar la un proces din partea concurenților tăi. De fapt, Google a declarat că va penaliza site-urile web care au prea multe link-uri spammy sau nefirești. Acesta este motivul pentru care ar trebui să construiți link-uri doar de la alte site-uri web de înaltă calitate care au o bună reputație în nișa sau subiectul dumneavoastră. Nu puteți utiliza strategii de construire a linkurilor, cum ar fi linkurile plătite, construirea de linkuri black hat sau postările de invitați pentru a construi un backlink de la un site care are linkuri de slabă calitate sau o reputație proastă.

Strategii de construire a legăturilor pentru SEO

– Campanii de link building – Cea mai comună strategie de link building este să publicați mai multe articole pe diferite site-uri web și să le puneți să facă linkuri către al dumneavoastră. Atunci când publicați un articol de blog pe mai multe site-uri relevante, acest lucru este considerat link building. De asemenea, puteți utiliza forumuri, pagini de social media și alte site-uri web pentru a vă promova conținutul. Campaniile de link building sunt, de obicei, un amestec de diferite strategii și tactici de link building. De exemplu, puteți combina postările invitaților cu linkingul intern pentru a crea o campanie de link building care să sporească autoritatea site-ului dvs. web.

– Link building cu conținut – Chiar dacă nu ar trebui să scrieți articole în mod special cu scopul de a obține link-uri, puteți totuși să vă folosiți conținutul pentru a obține backlink-uri către propriul site web. Puteți utiliza diferite tipuri de conținut pentru a crea linkuri către site-ul dvs. web. Acest lucru poate include articole de blog, ghiduri, ghiduri, ghiduri și alte tipuri de conținut. De asemenea, puteți crea linkuri sub forma unui site web sau a unei recenzii de conținut. Acest lucru se întâmplă atunci când publicați o recenzie despre un produs sau un serviciu, iar apoi includeți un link către propriul site web sau blog.

Concluzie

Crearea de linkuri de înaltă calitate de la alte site-uri web este una dintre cele mai importante părți ale călătoriei tale SEO. Prin crearea de link-uri către alte site-uri cu un rang înalt, puteți crește încrederea în site-ul dvs. web, vă puteți îmbunătăți propriul clasament în Google și chiar vă puteți crește șansele de a fi găsit atunci când cineva tastează o interogare de căutare. Există multe modalități diferite de a construi linkuri și este important să găsiți strategia de construire a linkurilor care se potrivește cel mai bine site-ului dvs. și nișei dvs. Acesta este cel mai bun moment pentru a intra din nou în jocul SEO cu aceste strategii de creare de linkuri și mai multe oportunități de a câștiga acele backlink-uri.

Asadar daca aveti nevoie de servicii de optimizare SEO pentru site-ul dvs, puteti apela la Alin Manea, un consultant SEO cu experienta de peste 15 ani.