Ce este fondul de ten hidratant si cum il folosim?

De-a lungul timpului, femeile au apelat la tot felul de trucuri de înfrumusețare, de la măști preparate în casă din tot felul de ingrediente naturiste, pană la tratamente profesionale realizate în saloanele de înfrumusețare specializate, toate aceste eforturi fiind depuse în vederea atingerii unui singur scop, acela de a se simți mai frumoase în pielea lor și pentru a câștiga cât mai multă încredere de sine. Tot pentru urmărirea acestui scop este folosit și machiajul.

Nici machiajul nu este o noutate in materie de frumusețe, acesta fiind folosit încă din cele mai vechi timpuri, atât de femei, cât și de bărbați. Astăzi, machiajul reprezintă un pilon important în industria televiziunii și a actoriei, fiind folosit în mod constant pe actori și prezentatori. O altă utilizare a machiajului este, desigur, înfrumusețarea, aceasta fiind evident cea mai populară.

Cu siguranță, fiecare femeie de orice vârstă deține cel puțin un produs destinat machiajului. De nelipsit ar fi fondul de ten, întrucât acesta acoperă imperfecțiunile, petele depigmentare, urmele rămase în urma acneei și alte defecte pe care femeile doresc să le ascundă, întrucât cauzează o scădere la nivelul stimei de sine.

Hidratarea este un pas important în ceea ce privește aplicarea fondului de ten, astfel încât un fond de ten hidratant este benefic pentru ten și ofera un aspect plăcut. Când vine vorba de alegerea unui fond de ten hidratant este important să știm că nuanța acestuia se alege în funcție de tonul (rece, cald, neutru) și de subtonul tenului , ținându-se totodată cont și de tipul de ten (normal, uscat, gras, mixt).

Este indicat ca fondul de ten să se aplice în cantități nu foarte mari, cu o pensulă de fond de ten, uniformizându-l apoi cu un burețel cosmetic. Respectându-se câteva reguli, utilizarea unui fond de ten hidratant poate deveni soluția unor probleme ce împiedică anumite femei să aibă mai multă încredere și ,în același timp, trezește un sentiment de forță interioară.