Cum poți ajunge la un public mai mare cu un site optimizat SEO

Lupta pentru primele poziții din motoarele de căutare este cu atât mai crâncenă cu cât procesul de optimizare SEO este atât de complex și dinamic. Pentru că utilizatorii nu vor căuta de foarte multe ori rezultatele motoarelor de căutare de pe alte pagini în afara primelor două, trebuie să ne clasăm cât mai sus cu cât mai multe cuvinte cheie pentru a ne vinde serviciul sau produsul. Marketing-ul online este o poveste descrisă frumos care are în spate o muncă titanică. Sunt șanse foarte mici de a reuși să ajungem pe cele mai bune locuri în căutări fără să apelăm la serviciile unei agenții SEO ca Adfel.ro care au un portofoliu bogat și foarte mulți clienți mulțumiți.

Google pune mare accent pe experiența utilizatorului pe un anumit site și favorizează acele proiecte online care au conținutul îndreptat spre public. Altfel spus, avem nevoie de optimizare SEO on page pentru a avea o pagină mai atrăgătoare atât pentru public, cât și pentru motoarele de căutare.

Un criteriu foarte important în SEO este alegerea unor cuvinte cheie potrivite. Pe înțelesul tuturor, trebuie să ne căutăm niște cuvinte sau niște expresii în jurul cărora să ne promovăm afacerea. Când un utilizator va tasta respectiva expresie într-un motor de căutare, ar fi indicat să apară și site-ul nostru la rezultate. Pentru acest lucru este nevoie de o strategie SEO completă, atât off page, cât și on page, pusă la punct de o agenție SEO precum Adfel care pot oferi servicii multiple.

În cât timp se văd rezultatele unei optimizări SEO?

Expresia „Graba strică treaba!” își poate găsi însemnătatea și în cazul unei strategii de marketing. Obiectivul unui business nu este să ajungă într-un timp cât mai scurt pe prima pagină în SERP, ci să rămână cât mai mult timp acolo. Este nevoie de timp și de foarte multă muncă și atenție pentru a avea rezultate notabile. Un site nu va ajunge niciodată pe prima pagină peste noapte. Fiecare proiect din mediul online are nevoie de optimizare SEO pentru a ajunge la un public cât mai mare. Astfel, magazinele online care-și propun să facă vânzări impresionante nu vor reuși să atingă succesul dacă nu vor apela la serviciile unor specialiști SEO capabili să implementeze o strategie.

În funcție de nișa site-ului, volumul conținutului și tipul acestuia, un site poate urca într-un timp mai lung sau scurt în pozițiile motoarelor de căutare. Avem nevoie de o strategie pe termen lung care nu se va opri în niciun moment. Pentru că mediul online s-a aglomerat în ultimii ani, avem nevoie de soluții constante pentru a urca sau pentru a menține o poziție.

Așadar, avem nevoie de SEO și de niște specialiști care să ne ajute în permanență cu sfaturile valoroase despre noile schimbări din acest domeniu. Degeaba avem un site cu un design plăcut, degeaba oferim informații valoroase sau punem în vânzare produse de calitate dacă masa mare de oameni nu poate ajunge la toate acestea. Procesul de optimizare SEO trebuie privit ca un tratament continuu prin care trebuie să treacă site-ul tău!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*