Cum procedezi în cazul unei urgențe stomatologice?

Zâmbetul este cel mai frumos accesoriu al oamenilor. El este oferit atunci când se emană bucurie, împlinire, fericire, încredere, empatie și este un bun mesager al sentimentelor, transmițând în mod non-verbal ceea ce se petrece în interior. Frumusețea zâmbetului aduce cu ea frumusețea și radierea chipului, iar dacă aceasta este afectată de anumiți factori se pot pierde din proprietățile de transmitere spre chip și spre stima de sine. Sănătatea zâmbetului trebuie întreținută precum cea corporală prin vizite la medic periodice, tratamente și limitarea unor anumite alimente ce dăunează danturii.

Din nefericire, din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu probleme dentare și foarte puține iau măsuri înainte ca aceste probleme să ia amploare și să cauzeze dureri, disconfort sau neplăceri. Înca de la cele mai mici vârste, copiii semnalează anumite disfuncții în ceea ce privește dentura, fie că este vorba despre dinți crescuți în mod anormal și în poziții nefirești, fie că este vorba despre sângerări sau dureri. Pentru ca acestea să fie tratate este importantă vizita la medicul stomatolog pentru că o dată instaurate nu vor dispărea prin schimbarea pastei de dinți sau alte metode pe care le considerați utile. Este nevoie de sfatul medicului pentru ca sănătatea orală a copilului dvs să fie menținută în cele mai bune condiții cât de mult este posibil.

Atât la copii, cât și la adulți pot exista cazuri de urgențe stomatologice în care problemele apărute nu necesită amânare pentru o programare de peste câteva luni. În acest caz trebuie să vă adresați cât mai urgent unui serviciu de urgențe stomatologice care să vă poată prelua și ajuta, cel puțin, în stabilizarea problemei.

Durerea de dinți este una dintre cele mai supărătoare dureri pentru că nu se limitează la cavitatea bucală, ci urcă până la nivelul capului și vă crează disconfort și incapacitate de concentrare. Pastilele pentru ameliorare nu reprezintă un remediu pentru problema în sine, ci doar pentru senzația de durere, dar trebuie să aveți în vedere ”tăierea răului de la rădăcină”, chiar dacă asta înseamnă investiție și timp petrecut în cabinetul stomatologic pentru că o astfel de durere, neluată în seamă, poate dezvolta complicații periculoase. Acest simptom nu este, deci, deloc plăcut, el fiind prezent mai ales când consumați dulce, beți lichide reci sau mușcați din alimente tari.

Umflăturile gingivale pot fi semnul unei infecții interne și reprezintă o urgență stomatologică deosebită. Prezența unei infecții este una dintre problemele ce au prioritate în tratare și nu pot fi amânate sau liniștite cu pastile. Ele implică un tratament pe o perioadă de timp pentru a neutraliza orice posibilitate de răspândire sau creștere a infecției și trebuie tratată în cel mai scurt timp posibil pentru a nu risca complicații severe la nivelul cavității bucale sau chiar al capului. Și în acest caz, este importantă vizita din timp la medicul stomatolog, dar și monitorizarea pe o perioadă de timp pentru a urmări evoluția stării de sănătate a dinților și gingiilor.

Sângerarea gingivală este una dintre problemele căreia i se acordă cea mai puțină atenție. Un fapt considerat în momentul periajului sunt urmele de sânge din chiuvetă. Nimic mai fals! Este îngrijorător câți oameni își pot stabili prioritățile în mod eronat și pot considera că sângerările din timpul periajului sunt normale. Periajul este acțiunea prin care se îndepărtează placa bacteriană și resturile de alimente, sub nici o formă o metodă de agresare a gingiilor. Sensibilitatea acestora scoate la suprafață prezența unei forme de afecțiuni gingivale care poate avea efecte neplăcute, precum respirație urât mirositoare, dureri în timpul periajului, gingii inflamate și chiar pierderea dinților. Pentru ca aceste probleme să fie limitate sau îndepărtate trebuie să vă adresați, cât mai curând de la identificarea lor, specialistului care vă poate diagnostica, trata și îndruma.

Contact

FaceBook –
https://www.facebook.com/ProliDent

Telefon +40 741 215 513

Str. Memorandumului, nr. 8

Cluj-Napoca, Cluj, Romania

Orar Clinica

L-V: 8-19 | S: 9-13 | D: Inchis

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*