De ce trezitul de dimineață este greu pentru elevi

Lumea începe încetul cu încetul să se trezească (treptat, nu altfel) la realitate și să vadă probleme respectiv anomaliile din țara asta care și-a început de mult procesul de autodistrugere și noi încă mai sperăm că ne vom salva, și poate chiar așa va fi.

Una dintre problemele destul de mari, lăsând la o parte corupția, lipsa banilor implicit a locurilor de muncă și așa mai departe, este învățământul. Da, stăm foarte prost la acest capitol. Profesorii se plâng de faptul că elevii și-au pierdut interesul pentru școală și dau vina pe tehnologie și internet.

Uită totuși că ei au contribuit în proporție de 80% la schimbarea „stilului” elevilor. Din 20 de profesori dintr-o școală (micuță) câți dintre ei își fac treaba cu adevărat bine, știu să nu te plictisească la ore în timp ce predau, știu să asculte problemele și ideile elevilor, câți știu asta?

Din această cauză elevilor li s-a implantat în minte faptul că școala nu e un loc bun deci prin urmare nu se simt în largul lor acolo. Așa am reușit să aflu de ce trezitul de dimineață este atât de greu pentru elevi. În momentul în care alarma sună creierul își aduce aminte că trebuie să pornească la școală iar starea de somnolență se triplează iar lenea și dezinteresul la fel.

Lumea începe să deschidă ochii, să facă treptat schimbări dar în unele cazuri e nevoie și de „inițiativa” celor puțin mai influenți, dacă e un termen potrivit. Elevii nu vor încerca de bună voie să învețe și să se dedice mai mult programului școlar până când profesorii nu vor ști să le asculte părerile și să schimbe ceva, să-și dea seama că problema e și la ei.

În acest mod elevii se vor duce cu plăcere la școală și nu vor mai simți cum li se accelerează pulsul când se termină pauza.